Independența demolează o hală de pe Ștefan cel Mare. Terenul va fi acoperit cu iarbă
Sursa: independentasa.ro

O hală ce aparține de fostă fabrică Independența, construită în anul 1970, urmează să fie demolată. În acest sens, au fost depuse documentațiile necesare la APM Sibiu, în vederea obținerii autorizației de mediu. 

Hala de turnătorie a fostei fabrici Independența, de pe strada Ștefan cel Mare din Sibiu, urmează să fie demolată. Corpul de clădire, ce are o structură de cadre de oțel, pe fundații izolate sub stâlpi și cu un regim de înălțime parter, a fost construit în jurul anului 1970. Turnătoria de fontă, oțel și materiale neferoase a fost dată în folosință la începutul anului 1974, potrivit independentasa.ro.

În prezent, hala prezintă degradări majore și nu este folosită. „Decizia demolării parțiale a imobilului C1, format din trei corpuri de clădire cu structuri de rezistență separate și funcțiuni separate, s-a luat pe baza concluziilor expertizei tehnice realizate de către dr. ing. Pavel Alexa, în care sunt menționate mai multe neconformități găsite la clădirile analizate”, se arată în documentația depusă la Mediu. 

Expertul a arătat că, în zonă nu există un trotuar perimetral de protecție, iar în imediată apropiere a clădirii a crescut vegetație. Aceste deficiente favorizează infiltrarea apelor în terenul de fundare și pot conduce la apariția tasărilor ale fundațiilor construcției. De asemenea, acesta a mai constatat că la nivelul acoperișului există degradări majore, iar în anumite zone structura metalică a șarpantei a cedat. au fost observate și degradări ale zidăriei. 

În urma evaluării, hala de turnătorie a fost încadrată în clasa de risc seismic RsIII, din care fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la cutremur. Anexa tehnică este și ea în aceeași stare de degradare.

Demolarea halei și a anexei va costa undeva la 5 milioane de lei. „Perioada de implementare propusă este de până la 12 luni de la obținerea autorizației de desființare, estimată a se obține în decembrie 2023”, se arată în memoriul depus la APM Sibiu.  

După executarea lucrărilor de demolare, terenul va fi adus la starea inițială. Va fi nivelat, iar gropile create vor fi umplute cu pământ. „În cazul în care nu se vor realiza proiecte de construcție ulterioare, suprafețele neocupate de alei și construcții vor fi înierbate. 

Hala de curățătorie nu va fi demolată și va fi reabilitată în viitor. 

Ultima oră

Comentariul meu