Bateria mașinii – cum identifici dacă are probleme, când e cazul să o schimbi, și ce oferte ai în acest sezon la achiziția uneia noi

Overview:

O baterie veche poate duce la reparații costisitoare și probleme de siguranță.

Cu siguranță, schimbarea bateriei auto la momentul potrivit este esențială pentru buna funcționare a vehiculului tău și pentru prevenirea unor alte potențiale probleme tehnice. Specialiștii IONY Grup nu doar că au pregătit o nouă ofertă pentru acumulatori, dar ne și dau detalii despre importanța schimbării bateriei auto, care sunt semnele că aceasta nu mai este la parametri normali și de ce este crucial să nu mergi prea mult cu o baterie veche.

Importanța schimbării bateriei auto

În primul rând, bateria auto este esențială pentru că asigură pornirea corectă amotorului. O baterie slabă sau veche poate duce la dificultăți la pornire, ceea ce poate fi nu doar enervant, dar și costisitor. O baterie în stare bună de funcționare ajută la alimentarea sistemelor electronice din vehicul, cum ar fi luminile, aerul condiționat, sistemul audio și sistemul de navigație. O baterie slabă poate cauza probleme cu aceste sisteme, și, mai mult decât atât, poate duce la uzura prematură a altor componente ale mașinii, cum ar fi alternatorul și electromotorul. Toate acestea fiind destul de costisitor de reparat.

Semnele ca bateria auto nu mai este la parametri normali

Dacă motorul tău întârzie să pornească sau se aude doar un sunet de „clic” când încerci să îl pornești, este un semn clar că bateria este slabă și ar trebui înlocuită. De asemenea, dacă farurile și luminile de bord par mai slabe decât de obicei, aceasta este o indicație că bateria nu mai furnizează suficientă putere. Șisistemele electronice, precum sistemul audio sau aerul condiționat pot începe sa funcționeze necorespunzător sau să se oprească complet atunci când bateria e slăbită. Iar dacă bateria e umflată, prezintă coroziune la borne sau alte semne evidente de deteriorare, cu siguranță e necesară inlocuirea ei.

De ce să nu mergi prea mult cu o baterie veche

”În cei 28 de ani de când suntem pe piață, am văzut extrem de multe cazuri în care, de la o baterie veche s-a ajuns la reparații mult mai costisitoare.” Spune Ioan Băra, fondatorul IONY Grup. ”O baterie slabă poate cauza probleme de siguranță dacă mașina nu pornește corect sau dacă sistemul electronic nu funcționează cum trebuie. Noi recomandăm ca bateria să fie verificată regulat, și să fie înlocuită la timpul potrivit. Și de aceea le-am pregătit clienților și o ofertă atractivă – 10% reducere la cumpărarea unui acumulator, cu predarea celui vechi.” continuă acesta.

Bateria mașinii – cum identifici dacă are probleme, când e cazul să o schimbi, și ce oferte ai în acest sezon la achiziția uneia noi

În concluzie, schimbarea bateriei auto la momentul potrivit este crucială pentru a asigura buna funcționare a mașinii tale, siguranța și confortul în timpul condusului. Nu ignora semnele de deteriorare a bateriei, și nu uita că la IONY poți profita de o super reducere la achiziția oricărui acumulator, indiferent de marca acestuia.

Cu IONY Grup, mașina ta e pe mâini sigure. Profitând de această ofertă, te asiguri că mașina va rula în cea mai bună formă, indiferent de vremea de afară. Așadar, alege locația Iony care îți e mai la îndemână – IONY Henri Coandă 63B sau IONY Ștrand – Vasile Cârlova 26, și profită de sfaturile specialiștilor, pentru a conduce în siguranță!

Ultima oră

Comentariul meu