aur e deja în campanie și face propuneri către primăria sibiu: ”fiecare familie să beneficieze de un loc de parcare gratuit între blocuri” (video)
Constantin Dincă, posibil candidat AUR pentru un loc în Consiliul Local al municipiului Sibiu, propune ca fiecare familie din oraş să beneficieze de câte un loc de parcare gratuit, între locuri. Dacă respectiva familie deţine două maşini, atunci să aibă posibilitatea să achite o taxă de 100 de lei, pentru cea de al doilea autoturism parcat lângă bloc. 

Propunerile AUR: Primul loc de parcare, gratuit. Al doilea, cu taxă de 100 de lei. Dacă parchezi maşina firmei lângă bloc, angajatorul să plătească parcarea

“Mâine (sâmbătă n.r.) este ultima zi în care se pot trimite propuneri pentru această hotărâre a Consiliului Local, a Primăriei. După ce am avut o consultare telefonică cu domnul deputat, am trimis o asemenea propunere şi noi, respectiv eu, care ar fi “hai să facem şi invers!”, adică fiecare familie să aibă dreptul la un loc de parcare gratis, pentru un autoturism. Al doilea autoturism, abonament cu 100 de lei pe lună, al treilea autoturism al familiei, abonament cu 150 de lei pe lună, Până la urmă, locul şi spaţiu public este al cetăţeanului. Dacă vrem să taxăm această aglomeraţie, poluare, atunci pentru a doua, a treia maşină, un abonament destul de costisitor, pentru cine îşi permite”, a anunţat Constantin Dincă, de la AUR, vineri, într-o conferinţă de presă.
În cazul maşinilor de serviciu, parcate între blocuri, companiile care le deţin să achite abonamente lunare.
“Dacă locatarul vine cu o maşină de la firmă şi parchează acasă, să dea posibilitatea firmei să plătească abonamentul pentru acel loc de parcare, cu 100 de lei, 150 de lei pe lună, aşa cum şi-ar dori Primăria, dar un loc de familie trebuie să fie gratuit”, a explicat Constantin Dincă.

Potrivit lui Constantin Dincă, Primăria ar trebui să investească mai mult în creşe, grădiniţe şi şcoli, nu în Guşterland. 

“Oare chiar avem nevoie de Guşterlandul respectiv? (…) Un spaţiu verde trebuia să fie undeva în centrul oraşului, nu la margine. Cine se duce până acolo? (…) Sperăm că totuşi investiţia în infrastructura şcolară la nivelul Primăriei Sibiu, să fie mai preponderentă pentru următoarea perioadă.  Şcolile sunt arhipline. Sunt extrem de aglomerate”, a subliniat Constantin Dincă, profesor de geografie şi purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Alții pe care ii doare capul de banii sibienilor. Poate dumnealui are 100 sau 1000 de lei sa ii dea unei primarii care nu justifica nicicum banii aia, pentru niste locuri publice sub cerul liber. Sau, poate stimabilul ne spune și cum vor fi alocate locurile, poate in spiritul haur, “șefii” în fata scării, nu-i asa? Domnul nu spune nimic de locurile de parcare din fata caselor, adică doar cei de la bloc poluează și se cearta pe locuri, nu-i asa? Sau, poate domnul ar dori sa dea un exemplu și sa lase mașina deoparte și, în spirit cetățenesc și pentru natura, sa îl vedem pe bicicleta. Nu înainte să treacă pe la dus și pe la frizerie, poate ca atunci ii va veni mintea la cap.

  2. Sunt de acord cu propunerea dlui profesor Dincă.Bine ar fi să fie valabilă pentru tot județul Sibiu!!!!
    Vă susțin!!!!