valabilitatea voucherelor pentru energie, prelungită cu 3 luni

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că valabilitatea voucherelor pentru energie s-a prelungit până pe 31 martie 2024.

„Ne apropiem de iarnă și domnul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, vine cu o veste bună. Valabilitatea voucherelor pentru energie se prelungește până la 31 martie 2024, deci suntem acoperiți și pentru acest sezon rece”, a anunțat prim-ministrul, transmite Digi24.

Potrivit acestuia, decizia este una „necesară” și a fost luată după consultările cu reprezentanții Comisiei Europene. Inițial, voucherele pentru energie erau valabile până la 31 decembrie 2023.

Voucherele pentru energie sunt acordate familiilor cu venituri mici și medii, pentru a ajuta la acoperirea costurilor cu energia electrică și gazele naturale. Ele au o valoare de 250 de lei pentru energie electrică și de 700 de lei pentru gaze naturale.

Decizia de prelungire a valabilității voucherelor pentru energie este o măsură importantă pentru a ajuta românii să facă față creșterii prețurilor la energie.

Ultima oră

Comentariul meu