manelistul care a dat șpagă unor polițiști din mediaș, trimis în judecată
Sursa: Facebook

Manelistul Puișor de la Mediaș a fost trimis în judecată după ce, în luna septembrie a acestui an, a dat mită unor polițiști care l-au oprit pentru un control în trafic. 

Medieșeanul a fost trimis în judecată în stare de control judiciar. „În urma administrării probatoriului, prin rechizitoriul din data de 02.11.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a inculpatului, persoană de sex masculin, în vârstă de 29 ani, născut şi domiciliat în judeţul Mureş, cu reşedinţa în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a precizat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

În rechizitoriul întocmit, procurorul de caz a reţinut, în esenţă, faptul că doi agenți de poliție au oprit, în 10 septembrie 2023, în trafic, un autoturism care a efectuat o manevra de depăşire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu şi care se deplasa cu o viteza de 112 km/h în localitate, fapte ce impuneau dispunerea sancţiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce. Pentru a nu răspunde contravențional, bărbatul le-a dat polițiștilor suma de 200 de euro, pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru faptele constatate. 

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Cei doi agenţi de poliţie au respins primirea sumei de bani şi au sesizat fapta Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, iar lucrătorii de poliţie judiciară, sub coordonarea procurorului, au procedat la constatarea in flagrant a infracţiunii de dare de mită. Ulterior, agenţii de poliţie au procedat la testarea şoferului cu aparatul etilotest şi au constatat că a consumat băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Precizăm că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.       

Ultima oră

Comentariul meu