sibian condamnat la 12 ani închisoare. i-a trântit de pământ și i-a călcat cu picioarele pe cap pe copiii iubitei
foto: arhivă

Un bărbat din Mediaș, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat la 12 ani închisoare după ce i-a bătut pe copiii minori ai iubitei lui.

Individul, care este recidivist, a fost condamnat pentru tentativă la omor calificat. Fapta s-a produs în 14 ianuarie 2023, la Mediaș, la aproximativ un an de la eliberarea din închisoare. 

Copil trântit de pământ și călcat cu picioarele pe cap 

Doi copii, în vârstă de 4 și 7 ani, au fost agresați cu bestialitate de cel care ar fi trebuit să îi protejeze. În 14 ianuarie 2023, micuții se aflau în locuința lui din Mediaș. Mama lor era la spital, unde fusese internată întrucât urma să nască. Minorii au rămas în grija concubinului acesteia. 

Bărbatul tocmai ce se întorsese de la un parastas, unde consumase băuturi alcoolice. A stat puțin timp în casă, după care a plecat la o vecină, la un etaj superior, unde a continuat să bea. Spre seară, a fost chemat acasă de către fratele său, întrucât băiețelul făcuse pe el și trebuia să îl schimbe. 

Nervos din calea afară, când a intrat în casă, a început să-l lovească pe băiatul de 7 ani. L-a trântit de pământ și l-a călcat pe cap. Apoi, a lovit-o și pe sora micuțului, în vârstă de 4 ani, fiindcă a început să plângă. „Enervat fiind de această situație și, totodată, aflându-se și în stare de ebrietate, inculpatul s-a întors acasă și l-a agresat pe minor lovindu-l cu palmele peste față după care l-a trântit de sol (acesta fiind din beton-ciment), după care l-a lovit cu picioare peste față. Urmare a agresiunii exercitate asupra băiatului, sora acestuia, în vârstă de 4 ani, a început să plângă, motiv pentru care inculpatul a luat-o si a trântit-o de sol în repetate rânduri pe aceasta până ce minora și-a pierdut conștiența. Observând că fetița a rămas inconștientă pe sol, a aruncat cu apă pe ea”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro.

Fratele agresorului, care se afla în casă, a ridicat-o pe fetiță de pe podea și a pus-o în pat. Câteva minute mai târziu, a fost solicitată și o ambulanță. Vecina la care fusese în vizită inculpatul a mers cu micuții la spital. 

Zeci de zile de îngrijiri medicale 

Băiatul a acut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale în urma leziunilor traumatice suferite. El a avut o „fractură la nivelul piramidei nazale, fractură proces zigomatic os temporal, hematom periorbital drept”, conform raportului de expertiză medico-legală. De ademeneam fetița a avut nevoie 45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, având mai multe leziuni traumatice la nivelul capului. 

Declarații mincinoase 

Individul care i-a snopit în bătaie pe copiii iubitei lui a încercat să scape basma curată. În cursul judecății, acesta a declarat că, de fapt, minorii se jucau în pat, iar la un moment dat, a observat că băiatul a împins-o pe fată, iar ea a căzut și a dat cu capul de ciment. Dată fiind declarația inculpatului, instanța a vizionat înregistrările din cursul urmăririi penale. Se pare că, în trecut, el recunoscuse toate faptele. „În urma vizionării acestei declarații, inculpatul a susținut că a dat acea declarație de frică, dar și datorită împrejurării că încă se mai afla sub influența alcoolului, susțineri pe care instanța le apreciază ca fiind nefondate și care nu se coroborează cu restul probelor administrate în prezenta cauză”, se arată pe rejust.ro. 

Individul a fost condamnat, la finalul lunii octombrie, la 12 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor calificat. 

Ultima oră

Comentariul meu