fostul ministru florin jianu laudă sibiul: "este un judeţ model. are câteva sute de milioane de euro mai mult export, decât import"

Fostul ministru pentru IMM-uri, Florin Jianu, președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a lăudat miercuri Sibiul, afirmând că “este un judeţ model” din punct de vedere economic.

“Din perspectivă economică, județul Sibiu e un județ model Cu siguranță nu întâmplător și acest birou de atragere de investiții și promovarea exporturilor, pentru că eu m am uitat pe situația statistică a județului Sibiu și județul Sibiu în ceea ce înseamnă balanța comercială, e pe excedent, are câteva sute de milioane de euro mai mult export decât import la nivelul județului Sibiu, ceea ce nu prea sunt foarte multe județe în România. De altfel balanța comercială la nivel național e dezechilibrată din această perspectivă”, a afirmat Jianu într-o conferinţă de presă, marţi, la Sibiu.

Potrivit fostului ministru pentru IMM-uri, judeţul Sibiu “din perspectiva PIB-ului pe cap de locuitor, iarăși este peste media națională”.

Jianu a fost prezent marţi, la Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, unde s-a înfiinţat Sibiu Business Agency, o agenţie care a devenit funcţională începând de marţi, potrivit conducerii CJ. 

Adrian Bibu intenţionează să atragă investitori în judeţ

Prezent la conferinţa de presă de la CJ, administratorul public al județului, Adrian Bibu, a anunţat că intenţionează să atragă investitori prin Sibiu Business Agency.

“Ne-am gândit să înființăm un astfel de birou, pentru că am ajuns la concluzia că este foarte important să venim noi în întâmpinarea atât a oamenilor de afaceri locali, cât și în întâmpinarea investitorilor străini. Motiv pentru care în clipa de față am înființat acest birou sau compartiment Sibiu Business Agency. Urmează ca în perioada următoare să stabilim exact profilul angajatului care va fi angajat aici, la Consiliul Județean.

Bibu afirmă că tot mai multe companii se întorc în Europa, din Asia şi Sibiul ar trebui să profite de această oportunitate.

“Astăzi, tot mai multe companii din Europa își mută producția din Asia, înapoi în Europa, motiv pentru care trebuie să ne gândim că oportunități sunt și la Oradea și la Cluj și la Timișoara și în Ungaria, și în Germania și în Austria. Și trebuie să ne închipuim că oamenii aceștia nu au informații suficiente despre orașele în care ar trebui să vină. Și atunci noi nu putem să stăm în scaunele noastre și să așteptăm ca acești investitori, cumva, după ce trec prin, să zicem așa, prin plasele Austriei sau Ungariei, să ajungă ce mai rămâne și la noi. Noi trebuie să mergem spre ei și trebuie să le arătăm că aici avem aeroport. Este și motivul pentru care investim la aeroport, investim în drumuri județene, că avem autostrăzi, că creăm facilități pe partea de educație, de sănătate și așa mai departe. Dar noi trebuie să mergem către ei”, a spus Adrian Bibu.

Cine este interesat să ia legătura cu noua structură din CJ Sibiu, o poate face accesând site-ul https://sibiubusinessagency.ro/

 

Ultima oră

Comentariul meu