companii printre care și wizz air, acuzate de mușamalizarea scurgerilor de vapori în avioane. zeci de membri ai echipajelor s-au plâns de intoxicații
Sursa foto: Digi24

Numeroase zboruri din România au fost întârziate în ultimele luni, din cauza unor defecțiuni tehnice ale aeronavelor. În unele cazuri, aceste defecțiuni au fost cauzate de scurgeri de vapori toxici, care au dus la intoxicarea echipajelor de zbor.

Potrivit informațiilor oficiale, mai mulți operatori aerieni din România se confruntă cu această problemă. În unele cazuri, vaporii toxici au fost atât de puternici, încât echipajele de zbor au fost nevoite să evacueze aeronava, scrie ȘtirileProTV.

Într-unul dintre aceste cazuri, un zbor al companiei low cost Ryanair a fost întârziat cu patru ore, din cauza unei scurgeri de ulei. Echipajul de zbor a început să se simtă rău, cu simptome precum amețeală, greață și dificultăți de respirație. Pasagerii au fost evacuați din avion, iar echipajul a fost transportat la spital.

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) a confirmat că scurgerea de vapori toxici este o problemă care afectează operatorii aerieni din întreaga Europă. EASA a demarat o investigație pentru a determina cauzele acestei probleme și pentru a lua măsuri de prevenire.

Scurgerea de vapori toxici este o problemă gravă, care poate pune în pericol viața pasagerilor și a echipajelor de zbor. Autoritățile trebuie să ia măsuri urgente pentru a preveni repetarea acestor incidente.

Ultima oră

Comentariul meu