Proiecte cu impact asupra comunității, puse pe picioare de studenții din Sibiu. Printre ele și strângerea de cărți pentru bibliotecile de la sate

Mai mulți studenți din anul trei de la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au pus bazele a peste zece proiecte care au impact asupra comunității sibiene și nu numai.

Determinați și încurajați de profesorii de la cursul „Proiecte Economice”, studenții de la specializarea Management au început să lucreze la peste zece proiecte prin care și-au propus să organizeze campanii de strângere de cărți, acțiuni de donare sânge, campanii de strângere de fonduri pentru susținerea adăpostului pentru animale și multe alte inițiative interesante.

Patru dintre studenții de la specializarea Management organizează o campanie caritabilă prin care urmăresc să ajute copiii de la Casa de Copii Sf. Iosif din Odorheiul Secuiesc. Campania caritabilă „Moș Crăciun pentru Casa Sf. Iosif” are ca scop strângerea de fonduri, haine și jucării pentru copii cu vârstele cuprinse între 4 și 18 ani, până la data de 6 decembrie 2023.

„Totul a început când profesorii ne-au anunțat referitor la implementarea unor proiecte, iar noi l-am ales pe acesta. Pentru că în final nu este vorba de nota din examen, ci de lecția pe care Casa Sf. Iosif ne-o oferă și de zâmbetele unor inimi curate. Sperăm să strângem cât mai multe bunuri și fonduri pentru copiii de la Casa Sf. Iosif”, spun studenții implicați în proiect.

Cei interesați să susțină cauza studenților de la Facultatea de Economice din Sibiu, din cadrul Universității „Lucian Blaga” pot face donații sau o pot contacta pe studenta Sara Zarioiu pentru mai multe detalii.

Proiecte cu impact asupra comunității, puse pe picioare de studenții din Sibiu. Printre ele și strângerea de cărți pentru bibliotecile de la sate

Strângere de fonduri pentru adăpostul Animal Life și campanie de donat sânge

Alți trei studenți, de la aceeași specializare, organizează o strângere de fonduri pentru adăpostul Animal Life. „Ne dorim să atragem cât mai multe donații pentru animăluțele nefavorizate, dar și pentru a ajuta oamenii să conștientizeze că sunt multe animăluțe care au nevoie de ajutorul nostru deoarece ele nu au un glas pentru a cere ajutorul, așa că vrem să fim noi glasul lor”, spun studenții.
O altă grupă de studenți coordonează o campanie de donare de sânge, cu scopul de a trage un semnal de alarmă referitor la nevoia de sânge în spitalele din România. Inițiativa campaniei „Rock’n’Save” a pornit  de la dorința de a crește numărul de donatori. Această campanie se va desfășura în perioada 20-24 Noiembrie, între orele 09:00-13:00, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu. „Organizăm o tragere la sorți, denumită „Amplify Your Impact”, cu zece câștigători. Cinci dintre aceștia vor câștiga un Curs de Prim Ajutor de Baza gratuit, oferit de partenerii noștri de la Crucea Roșie, ceilalți cinci vor câștiga câte un Manual de Prim Ajutor”, spun studenții.
Proiecte cu impact asupra comunității, puse pe picioare de studenții din Sibiu. Printre ele și strângerea de cărți pentru bibliotecile de la sate
Sursa foto: arhivă
De asemenea, mai sunt organizate campanii de strângere de cărți pentru dotarea bibliotecilor din medii defavorizate, de educare a colegilor din facultatea de Științe Economice în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor și un alt eveniment care îl va avea drept invitat pe Cristi Danileț.
Referitor la campania de strângere de cărți pentru dotarea bibliotecilor din medii defavorizate, sibienii pot aduce cărțile la sediul Facultății de Științe Economice de la ULBS sau pot contacta echipa la numărul de telefon 0774039330.
„Uniți într-un scop nobil, studenții ULBS demonstrează că educația poate fi o forță de schimbare în societate și că fiecare contribuție contează. Haideți să ne unim cu toții în această inițiativă și să aducem lumină în viețile copiilor din mediile mai puțin favorizate prin puterea cărților”, spun studenții care au pus bazele proiectului Edu Share.
Proiecte cu impact asupra comunității, puse pe picioare de studenții din Sibiu. Printre ele și strângerea de cărți pentru bibliotecile de la sate
În spatele proiectelor desfășurate de studenții de la specializarea Management a Facultății de Științe Economice se află lect. univ. dr. Troancă Dumitru și asist.univ.dr. Carolina Țîmbalari. „Studenții se implică și se arată foarte motivați în cadrul proiectelor pe care le-au ales. Proiectele reprezintă o oportunitate pentru ei de a-și demonstra abilitățile și creativitatea, și de a-și aplica cunoștințele teoretice în practică. Având un obiectiv bine definit și un target de atins, ei sunt determinați să lucreze în echipă, determinându-i să iasă din zona de confort și să se dedice proiectului pe tot parcursul semestrului. De asemenea, colaborarea în cadrul echipelor este încurajată, ceea ce îi motivează să împărtășească idei de bune practici pentru a atinge obiectivele stabilite în vederea implementării proiectului”, spune asistentul universitar despre implicarea studenților.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră