iohannis presedintele romaniei
Sursa Foto - Facebook / Klaus Iohannis

Președintele României călătorește cu avioane private de lux, plătite din bani publici.

În prima jumătate a acestui an, a închiriat cinci tipuri diferite de avioane, în cinci luni. Jurnaliștii de la Recorder au constatat că România este singura țară din UE în care președintele folosește avioane private și ascunde costurile.

Președintele României a cheltuit de 10 ori mai mult decât alți lideri europeni pentru a participa la încoronarea Regelui Charles. Jurnaliștii de la Recorder au descoperit că președintele Klaus Iohannis a cheltuit aproximativ 85.000 de euro pentru a închiria un avion privat pentru a participa la încoronarea Regelui Charles din luna mai a acestui an. Costul deplasării președintelui român a fost de aproape 10 ori mai mare decât cel al altor lideri europeni, care au călătorit cu avioane oficiale sau cu curse de linie. Cheltuielile președintelui Iohannis cu deplasările în străinătate au fost criticate de jurnaliștii de la Recorder.

Jurnaliștii au descoperit că vizita cuplului Iohannis în America de Sud a costat bugetul de stat suma de 1,2 milioane de euro. La sfârșitul lunii septembrie, Președinția epuizase deja bugetul alocat pentru deplasările din acest an. Prin urmare, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Administrației Prezidențiale cu 7,5 milioane de lei.

Cheltuielile Administrației Prezidențiale cu deplasările au fost secretizate.

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu