Sondaj INSCOP. PSD rămâne pe primul loc, dar AUR a depășit PNL-ul. USR rămâne pe patru
Sursa foto: Lucian Alecu

Un sondaj de opinie realizat în luna octombrie 2023 arată că intențiile de vot pentru alegerile parlamentare din România sunt în ușoară scădere față de luna precedentă. PSD, PNL și AUR rămân cele mai mari partide, dar toate înregistrează o scădere a scorurilor. Doar USR și SOS România înregistrează creșteri ușoare.

Direcția țării

68,6% dintre români sunt de părere că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 23,4% cred că se îndreaptă într-o direcție bună.

Participarea la vot

Pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” voi merge la vot și 10 ”sigur da” voi merge la vot, 50,3% dintre români au ales 10.

Intenția de vot pentru partide politice

Raportat la cei care au exprimat o preferință concretă pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur la vot, 29,5% dintre români ar vota cu PSD, 20,2% cu AUR, iar 18,4% cu PNL. Pentru USR ar vota 14,1% dintre români, în timp ce SOS ar obține 4,3% dintre opțiunile de vot.

Intenția de vot pentru partide politice, raportat la cei care declară că merg sigur la vot

Raportat la cei care au exprimat o preferință concretă pentru un partid din listă și acordă nota 10 la întrebarea privind prezența la vot, 28,7% dintre alegători ar vota cu PSD, 18,9% cu PNL, iar 18,6% cu AUR. USR ar obține 14,6% din totalul voturilor, în timp ce UDMR ar obține 4,9%. Pentru SOS ar vota 4% dintre alegători, iar 3,2% pentru Pro România.

Concluzie

Sondajul de opinie realizat în luna octombrie 2023 arată că intențiile de vot pentru alegerile parlamentare din România sunt în ușoară scădere față de luna precedentă. PSD, PNL și AUR rămân cele mai mari partide, dar toate înregistrează o scădere a scorurilor. Doar USR și SOS România înregistrează creșteri ușoare.

Sondaj INSCOP. PSD rămâne pe primul loc, dar AUR a depășit PNL-ul. USR rămâne pe patru

Ultima oră

Comentariul meu

Publică