Sibianul Adrian Văsâi va da lovitura de start la meciul FC Hermannstadt - CFR Cluj

Fosta glorie a fotbalului sibian, Adrian Văsâi va da luni seară lovitura de start a meciului FC Hermannstadt – CFR Cluj.

Fost jucător la Inter Sibiu în perioada 1986-1995, Adrian Vâsâi este ultimul antrenor care a reușit o calificare cu o națională de juniori a României la un turneu major, cel din 2022, din Slovacia.  Reperul principal al carierei sale de jucător este câştigarea Cupei Balcanice în 1991 cu Inter Sibiu, cu Viorel Hizo pe bancă. Sibian prin adopţie, dar născut în Bucureşti, Văsâi a mai evoluat la Sportul Studențesc, Vanspor (Turcia) și Jiul Petroșani.
Ca antrenor, Adrian Văsâi a început la Inter Sibiu (1998-2000), apoi a reuşit o calificare în sferturile Cupei României cu IS Câmpia Turzii (2003) şi o promovare în Liga I cu Liberty Oradea (2006).
Actualmente, tehnicianul este antrenor la grupa U 19 a Academiei de copii și juniori a clubului FC Hermannstadt.
Adrian Văsâi devine Ambasadorul Sibiului. Adrian Văsâi a pregătit generația de jucători născuți în anul 2003 timp de aproape 5 ani, reușind în premieră o calificare la un turneu final de Campionat European U19. Aceasta a fost a doua prezență a tricolorilor la EURO, la acest nivel de vârstă, după cea din 2011, când România a participat din postura de țară gazdă. Adrian Văsâi este astfel unul dintre cei mai importanți antrenori de juniori din România din ultimii 20 de ani, fiind ultimul care a calificat o națională de juniori la o întrecere continentală. Ca antrenor, Adrian Văsâi a mai reuşit o calificare în sferturile Cupei României cu IS Câmpia Turzii (2003) şi o promovare în Liga I cu Liberty Oradea (2006).
Mâine, la FCH vs CFR Cluj-Napoca, Adrian Văsâi va deveni Ambasadorul Sibiului și va da în mod simbolic lovitura de începere a partidei”  a fost anunțul clubului FC Hermannsadt.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică