sălile de fitness din sibiu cresc prețurile abonamentelor din cauza majorării tva-ului. „nu știu dacă oamenii vor mai avea bani să vină”
Sursa foto: Freepik.ro

Mărirea taxelor și impozitelor este unul dintre cele mai discutate subiecte din ultimele zile, după ce mai multe modificări au intră în vigoare de la 1 noiembrie și, tot la fel de multe schimbări se anunță și de la 1 ianuarie. TVA-ul va crește semnificativ și pentru sălile de fitness, administratorii acestora fiind îngrijorați pentru că vor trebui să crească prețurile, iar numărul clienților va scădea.

De la începutul anului viitor, TVA-ul la sălile de fitness va crește de la 5% la 19%. Majorarea TVA-ului va duce automat și la o mărirea a prețurilor. Astfel, administratorii sălilor de fitness se tem că mărirea prețurilor îi va determina pe mulți să renunțe să mai meargă la sală. De exemplu, la Green Diamond prețul unui abonament lunar este de 150 lei, care odată cu creșterea TVA-ului va ajunge la 180 lei.

„Am o părere proastă, dar ce să facem? Nu știu să facă altceva decât să mărească taxele. Nu știu dacă oamenii vor mai avea bani să vină la sală. Oricum oamenii spuneau că e scump. Sigur ne va afecta foarte mult. La ora actuală nu mai ești sigur pe nimic. Se va scumpi prețul la abonament cu 20%, nu știu dacă mai vin oamenii”, spune Ștefan Cabel, administratorul sălii de fitness Green Diamond.

Reprezentanții sălii de fitness Wolf Gym Fitness & Bodybuilding spun că este posibil ca elevii să nu mai meargă la sală, odată cu prețurile mărite. „Ne va afecta și cel mai probabil o să mărim și prețurile. Bănuiesc că persoanele care vin de mai mult timp la sală nu vor fi afectate de o creștere de 30, 40 lei, dar  sunt și persoane care nu o să își permită și nu o să mai vină la sală. De exemplu, elevii ei vin cu o reducere destul de consistentă. De la un abonament de 130 lei să îl faci 170 lei, probabil că nu vor mai veni. Acum un abonament full time este 150 lei”, spune Ana Iacob, reprezentant al sălii Wolf Gym Fitness & Bodybuilding.

Un alt administrator al unei săli de fitness din Sibiu este de părere că prin această decizie se descurajează practicarea sportului. „Cu siguranță ne va afecta această creștere. Dacă promovezi sportul nu îl descurajezi, majorând astfel taxele. Această schimbare îi va afecta pe angajați, angajatori, dar și pe clienți, pentru că automat și prețurile vor crește”, spune acesta.

De la 1 ianuarie TVA-ul va fi majorat și pentru produsele bio și eco, pentru livrarea și instalarea de panouri fotovoltaice, panouri solare termice, pompe de căldură,  pentru expoziții, cinematografe, evenimente culturale, evenimente sportive, dar și pentru alimentele care au zahăr adăugat.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu