cristian lupeş, despre festivalul minunata muzică nouă: "selecţionez ca să fie pe placul publicului" (video)
Sursa: filarmonicasibiu.ro

Directorul Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş, a anunţat că muzica contemporană revine la Festivalul Minunata Muzică Nouă (Brave New Music) care va începe în 13 noiembrie, la Sala Thalia.

Concert cu studenţi flautişti din Timişoara 

Festivalul Minunata Muzică Nouă va începe cu un recital al studenţilor flautişti din Timişoara.

„În sfârșit, a patra ediție a celui mai tânăr festival de muzică nouă care zice Brave New Music sau o traducere aproximativă Minunata Muzică Nouă, să știți că avem la un moment dat, în prima zi, un recital doar de flaute, cu concerte și muzici dintr-un ansamblu de flaute de la Timișoara. Sunt studenții, tinerii flautişti din Timișoara,  care, alături de un videograf, compozitorul Cristian Lolea și încă doi colegi, a doua zi vor avea un recital foarte modern, foarte electric, pe scena Filarmonicii”, a declarat Cristian Lupeş.

Operă contemporană la Sibiu

Iubitorii operei vor avea ocazia să vadă pe scena Sălii Thalia şi o operă contemporană, potrivit dirijorului Cristian Lupeş.

„Vom avea într una din zile o operă contemporană din trei bucăți, cu trei subiecte diferite, așadar în mini opere care încap într-un buzunar. Pe scena noastră vor fi opere moderne, contemporane, pe unele dintre ele pe subiecte foarte actuale, subiecte pe care le veți recunoaște, unele din ele chiar de la știrile anilor trecuți”, a spus Cristian Lupeş.

Festivalul Minunata Muzică Nouă – Brave New Music, ediția a IV-a, va avea loc în perioada 13-18 noiembrie 2023. Pentru detalii, puteţi consulta pagina oficială a Filarmonicii de Stat din Sibiu, https://www.filarmonicasibiu.ro/en/events/minunata-muzica-noua-brave-new-music-1. 

 

Ultima oră

Comentariul meu