consiliul județean sibiu construiește două căsuțe de tip familial pentru copiii din centrul de plasament orlat (foto)

Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, construiește două căsuțe de tip familial pentru a oferi copiilor din Centrul de Plasament Orlat un mediu mai apropiat de cel al unei familii.

Căsuțele vor fi integrate într-un duplex aflat în construcție pe strada Dr. Dumitru Bagdazar, iar Centrul de zi va funcționa pe strada Bastionului, în incinta Complexului de Servicii „Prichindelul”. Stadiul fizic al lucrărilor depășește 30%.

consiliul județean sibiu construiește două căsuțe de tip familial pentru copiii din centrul de plasament orlat (foto)

Proiectul vizează dezinstituționalizarea a 24 de copii din Centrul de Plasament Orlat, care vor fi plasați în cele două căsuțe de tip familial, împreună cu un asistent maternal. Copiii vor beneficia de sprijinul unui Centru de zi, unde vor primi consiliere și sprijin în vederea reintegrării sociale.

Pentru aceste investiții, Consiliul Județean Sibiu și DGASPC Sibiu au obținut 4,6 milioane lei din Programul Operațional Regional 2014-2020, bani nerambursabili, iar 1,56 milioane lei sunt cofinanțare din bugetul propriu al județului.

consiliul județean sibiu construiește două căsuțe de tip familial pentru copiii din centrul de plasament orlat (foto) consiliul județean sibiu construiește două căsuțe de tip familial pentru copiii din centrul de plasament orlat (foto)

Ultima oră

Comentariul meu