Muzeul Naţional Brukenthal pregăteşte peste 100 de evenimente culturale pentru 2024

A fost aprobat planul cultural, expoziţional şi ştiinţific al Muzeului Naţional Brukenthal pentru anul 2024. În acest sens, anul viitor vor fi organizate la sediul instituţiei, în ţară şi străinătate peste 100 de evenimente culturale.

Alexandru Constantin Chituţă a declarat: „Comisia internă a Muzeului a analizat proiectele expoziţionale depuse şi pentru anul viitor avem peste 50 de expoziţii la sediile muzeelor noastre din Sibiu. De la expoziţii cu lucrări din patrimoniu până la expoziţii de artă contemporană. Vom avea expoziţii de artă, istorie, istorie naturală, cinegetic, cartografie, medalii, piese de tezaur dar şi colaborări externe şi noile piese din donaţiile recente. Pe lângă aceste expoziţii vom avea şi evenimente conexe cum ar fi concerte, lansări de carte, simpozioane, conferinţe şi alte activităţi. Un rol important îl vom acorda cercetării patrimoniului instituţiei noastre şi SCAF – Festivalului Internaţional de Artă Contemporană.

De asemenea continuăm seria Axele Culturale Brukenthal care a fost dezvoltată şi vom avea colaborări cu muzee din ţară şi străinătate şi colecţionari privaţi. De asemenea, vom avea un sezon expoziţional în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – FITS.

În momentul de faţă Muzeul Naţional Brukenthal are cele mai multe contracte de parteneriat şi expoziţii în ţara noastră. De la Iaşi la Oradea, de la Cluj Napoca la Suceava, Baia Mare, Bistriţa, Slatina, Vaslui, Bucureşti, Buşteni, Muzeul Naţional Brukenthal este prezent. Este un lucru care presupune un anumit efort dar este o datorie şi o misiune la care ne-am obligat. Aşadar, anul 2024 are semne foarte bune ! Vom avea câteva surprize spectaculoase ce vor rezulta din diferite colaborări dar şi a unor expoziţii ce vor fi realizate în premieră în ţara noastră.”

Muzeul Naţional Brukenthal pregăteşte peste 100 de evenimente culturale pentru 2024

Ultima oră

Comentariul meu