comunitatea academică sibiană în doliu după decesul angelei bănăduc, fost decan al facultății de științe. „un om de mare valoare intelectuală”
Sursa: ulbsibiu.ro

Conf. univ. dr. Angela Bănăduc, fost decan al Facultății de Științe din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a decedat. 

Comunitatea academică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este în doliu și își exprimă regretul, fiind profund îndurerară de vestea trecerii la cele veșnice a Angelei Bănăduc, care vreme de opt ani a ocupat funcția de decan al Facultății de Științe. „O pierdere imensă pentru comunitatea academică a ULBS. Colectivul Facultății de Științe, cu mare tristețe și regret, anunță trecerea în neființă a colegei noastre conf. univ. dr. Angela Bănăduc. Veți rămâne mereu în amintirea noastră”, au transmis reprezentanții facultății. 

Angela Bănăduc s-a născut la 27 ianuarie 1971 și a absolvit Ecologie și Protecția Mediului la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Ulterior, a obținut titlul de Doctor în Biologie la Universitatea „Ovidius” din constanța, urmând studii postdoctorale la Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” al Academiei Române. 

Din anul 1996, Angela Bănăduc a fost membru al comunității academice a ULBS și a ghidat cu profesionalism și dedicare multe generații de studenți. „Pentru o perioadă de opt ani a reprezentat Facultatea de Științe ca decan, membru în Senatul Universității, precum și ca Director al Centrului de Cercetare în Ecologie Aplicată (AERC) din cadrul ULBS, începând cu anul 2017. Dedicată carierei de dascăl, căreia i-a dăruit peste 27 de ani, doamna conf. univ. dr. Angela Bănăduc va rămâne în amintirea colegilor și a studenților ca o prezență elegantă, sobră și ca un reper de cultură, prin măiestria didactică precum și prin rolul important pe care l-a avut la conducerea Facultății de Științe”, spun reprezentanții ULBS.

Sute de mesaje de condoleanțe au fost publicate în mediul online după ce tristul anunț a fost făcut public. „Un om frumos, de mare valoare intelectuală și o prietenă adevărată! Rămas bun, să ne zâmbești dintre îngeri noua, cei care de azi suntem mai săraci!. 

Ultima oră

Comentariul meu