arbitrul sibian marian urluescu a oficiat la campionatul mondial de karate interstiluri. a obținut licența referee b - kumite

Arbitrul internațional Marian Urluescu a reprezentat Sibiul la Campionatul Mondial de karate interstiluri de la Budapesta, desfășurat în perioada 24-29 octombrie. 

Marian Urluescu este actualmente singurul arbitru de karate WKF (cel mai înalt nivel) din Sibiu, el având licența necesară pentru a participa la astfel de evenimente. Astfel, arbitrul sibian a oficiat la Budapesta, la Campionatul Mondial, o competiție la care au participat 1.050 sportivi înscriși la 16 categorii (12 kumite, 4 kata), individual și echipe. La acest campionat a avut drept de participare doar câte un sportiv pe țară, la fiecare categorie.

Cu această ocazie, Marian Urluescu a participat și la examenul pentru mărire de grad a licenței, acolo unde doar 60% din cei 200 arbitri au luat notă de trecere.  Astfel Marian a trecut la un alt nivel, obținând licența de Referee B – Kumite și mai are un singur pas până la a termina examenele la nivel Mondial. În Romania sunt doar 4 arbitri cu licența Mondială WKF, unul dintre ei fiind reprezentantul Sibiului.

arbitrul sibian marian urluescu a oficiat la campionatul mondial de karate interstiluri. a obținut licența referee b - kumite

”Pentru a oficia la Campionatul Mondial trebuie să participi în anul precompetițional în calitate de arbitru la competiții care se desfășoara pe 3 continente, nu doar în Europa. Este destul de dificil să ajungi să oficiezi la un Campionat Mondial, tocmai de aceea anul acesta doar doi arbitri din România am fost acceptați” a spus Marian Urluescu.
La nivel european, Marian a început examenele încă din 2013, iar în 2016 a terminat cele 4 examene la kumite (judge B, Judge A, Referee B, Referee A). Astfel, arbitrul a avut posibilitatea de a oficia la finalele campionatelor europene care au urmat de atunci și până în prezent. La finalele de la Campionatele Mondiale nu poate încă oficia, fiind necesară licența de Referee A.

ACS Kazoku Karate pregătește sportivi la Șura Mare, Șura Mică și Ocna Sibiului   

Din 2016, Marian Urluescu a înființat Asociația Clubul Sportiv Kazoku Karate Sibiu, unde ocupă poziția de președinte. Actualmente, aproximativ 40 de sportivi se antrenează cu Marian Urluescu în sălile din Șura Mică, Șura Mare și Ocna Sibiului.

”Sportivii au participat la campionate naționale, cupe ale României și diverse alte competiții, cu rezultate pozitive. Sunt foarte mulțumit de sportivii mei. Deocamdată. susținerea financiară este asigurată în proporție de de aproximativ 90 % de către părinți. Nu avem sponsori, ceea ce ne împiedică să participăm la competiții mai puternice” a explicat antrenorul Marian Urluescu.

Ca sportiv, Marian este fost campion național, cu o cupă mondială la Barcelona la kumite și având numeroase medalii în diverse competiții de anvergură. El este unul dintre antrenorii cu licență națională de la noi din țară, obținută la Școala Națională de Antenori.

arbitrul sibian marian urluescu a oficiat la campionatul mondial de karate interstiluri. a obținut licența referee b - kumite

 

 

Ultima oră

Comentariul meu