medicul și asistentul din mediaș acuzați de luare de mită, arestați la domiciliu

Medicul și asistentul medical de la Cabinetul de Expertiză Medicală din Mediaș din cadrul Casei Județene de Pensii Sibiu au fost arestați la domiciliu. 

Cei doi angajați ai Casei Județene de Pensii Sibiu, medic și asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală din Mediaș, au fost săltați și duși la audieri de către procurori în urma perchezițiilor de luni, fiind cercetați pentru luare de mită. Amândoi au fost apoi reținuți. 

Procurorul de caz a cerut arestarea preventivă a acestora, însă judecătorul a respins cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și i-a plasat pe amândoi în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Medicul Marin Tiberiu Ioan nu are voie să ia legătura cu asistentul medical Szabo Iozsef Florin în această perioadă. Cei doi nu au voie să părăsească locuințele fără permisiunea organului judiciar și vor fi nevoiți să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului sau a instanței de judecată ori de câte ori vor fi chemați. 

Vezi aici cine este medicul acuzat de luare de mită

În cazul în care cei doi vor încălca măsura dispusă, aceasta va fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. 

Vă reamintim că medicul este suspect că ar fi săvârșit nouă infracțiuni de luare de mită, iar asistentul medical, opt infracțiuni. Potrivit procurorilor, cei doi au primit sume de bani, cuprinse între 500 și 2.000 de lei, precum și produse alimentare, pentru a-i evalua medical pe sibienii din nordul județului care cereau pensie de invaliditate. 

Citește și: Percheziții la Mediaș. Medic și asistent de la Casa de Pensii, acuzați că cereau bani de la sibieni cu pensii de invaliditate

Ultima oră

Comentariul meu