sibienii, fani ai city break-urilor low cost de 1 decembrie. cerere mare pentru egipt, de revelion
Sursa foto: Urban Magazine

Minivacanța de 1 Decembrie este una dintre cele mai așteptate de sibieni și nu numai. Cei mai mulți se orientează spre alegerea unei destinații noi unde să își petreacă timpul liber alături de prieteni sau familie, cele mai căutate fiind city break-urile, la preț de doar câteva sute de euro.

Agențiile de turism spun că au fost asaltate de cereri pentru minivacanța de 1 Decembrie cu mai multe săptămâni în urmă. Sibienii nu caută să meargă în destinații călduroase, ci preferă orașe turistice precum Viena, Berlin sau Varșovia.

„De obicei sunt interesați de city break-uri, vacanțe scurte, dar sunt și persoane interesate de vacanțe de două sau trei săptămâni. Pentru perioade scurte majoritatea aleg clasicele orașe Berlin, Viena și Varșovia. În perioada aceasta, Viena este una dintre cele mai alese destinații. Mulți optează pentru cazare cu mic dejun. Prețurile pentru o vacanță de trei, patru zile încep de la 400 de euro și ajung până la 700 de euro, pentru două persoane”, spune Ovidiu, agent de turism la Beyond Travel.

Agenții de turism spun că mulți sibieni și-au rezervat vacanțe pentru perioada Revelionului, dar și pentru sezonul estival viitor. „De Revelion lumea se interesează cu mult înainte de destinații, chiar din vară pentru a prinde locuri. Am primit cereri pentru vacanțe cu plecare din Sibiu, la Munchen sau la Viena”, mai spune Ovidiu.

Veronica Iordache, agent de turism la Hello Hollidays, a observat o reticență pentru vacanța de 1 Decembrie, însă sibienii deja și-au luat vacanțe pentru perioada Revelionului și chiar pentru vara viitoare. „Cerere este destul de mare pentru la vară deoarece sunt cele mai mari reduceri în această perioadă. Grecia, Turcia și Bulgaria rămân cele mai căutate destinații, cu plecare din Sibiu. Pentru perioada Revelionului este cerere mare pentru Egipt și Turcia. Cu puțin peste 1.000 de euro, pentru două persoane la un hotel de cinci stele, dar cu plecare din Cluj pentru că din Sibiu nu mai sunt locuri cu avionul pentru destinațiile din Egipt”, a spus agentul de turism.

 

Ultima oră

Comentariul meu