pubelele din piața mică vor dispărea. primăria sibiu a amenajat o platformă subterană 

Mai mulți sibieni au observat containerele din Piața Mică, de lângă Turnul Sfatului, care de multe ori sunt pline cu gunoaie. Aceștia spun că pubelele nu lasă o impresie bună turiștilor care ajung în orașul Sibiu și că ar trebui luate măsuri.

Sibienii spun că ar trebui găsită o soluție cât mai rapidă ca pubelele de lângă Turnul Sfatului să dispară, întrucât „știrbesc” frumusețea orașului și lasă un gust amar turiștilor care vizitează Sibiul. „Cum e posibil ca primăria să accepte asemenea lucru într-un oraș care e considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, vizitat și în aceasta perioadă de mulți turiști și, cândva, Capitală culturală europeana”, spune o cititoare Ora de Sibiu.

Primăria Sibiu susține că amplasarea pubelelor lângă Turnul Sfatului a fost o soluție în contextul constrângerilor de spațiu pe care le au cafenelele și restaurantele din Piața Mică. „Recipientele de colectare a deșeurilor la care faceți referire deservesc agenții economici care își desfășoară activitatea în Piața Mică. Amplasarea containerelor în această locație s-a decis în contextul constrângerilor de spațiu, care nu permite utilizarea de recipiente individuale pentru fiecare operator economic și nici amplasarea pubelelor într-o locație mai ferită, pe domeniul public”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

În curând, pubelele din Piața Mică vor dispărea, după finalizarea și punerea în funcțiune a platformei subterane de depozitare a gunoaielor. „Pentru a îmbunătăți modul de colectare a deșeurilor și aspectul zonei, Primăria Sibiu a amenajat în Piața Mică o platformă subterană de colectare, dotată cu acces controlat al utilizatorilor, pe care agenții economici vor avea posibilitatea să o utilizeze. Serviciul Public Management Salubrizare și Protecția Mediului finalizează în prezent Regulamentul de taxă pentru utilizarea acestora, astfel încât taxarea să fie plătită în funcție de cantitatea de deșeuri depozitată de fiecare agent economic. După finalizarea și aprobarea acestuia de către Consiliul Local, platforma subterană va fi pusă în funcțiune, iar actuala zonă de depozitare a deșeurilor va fi dezafectată”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

Citește și: Premieră la Sibiu – În Piața Mică se montează prima platformă subterană de colectare a deșeurilor din oraș

Ultima oră

Comentariul meu