update la 8 ani de la incendiul de la colectiv, isu confirmă: în sibiu încă mai există localuri periculoase pentru populație (video)

În judeţul Sibiu încă mai există localuri periculoase pentru populaţie, care nu au autorizaţie de securitate la incendiu, deşi au trecut opt ani de la incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti, au precizat marţi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu. Adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Laurenţiu Anastasiu, îi sfătuieşte pe sibieni să evite localurile pe uşile cărora există avertismentul că acele spaţii nu sunt autorizate în caz de incendiu.

O treime din localurile de alimentaţie publică nu sunt sigure în caz de incendiu

„La nivelul județului Sibiu, în evidențele ISU Sibiu există un număr de 324 de operatori economici din domeniul alimentației publice. Dintre aceștia 103 nu dețin autorizație de securitate la incendiu”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

Oficial ISU: „La nivelul judeţului Sibiu încet-încet încercăm să aducem lucrurile spre normalitate”

„Considerăm că s-a evoluat din punct de vedere al securităţii la incendiu şi aici mă refer la judeţul Sibiu, pentru că după incendiul de la Colectiv s-au executat controale mai ales la acele spaţii care erau cu probleme la nivelul judeţului Sibiu şi aici mă refer la spaţiile care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Multe dintre ele s-au autorizat între timp, pentru că sancţiunile au devenit mult mai aspre şi automat au preferat să intre în legalitate decât să plătească acele sancţiuni. În continuare efectuăm controale mai ales la obiectivele care au lipsa autorizaţiei şi putem vedea şi o creştere a autorizaţiilor emise în ultimii ani, în acest sens. Considerăm că lucrurile au mers spre bine şi credem că la nivelul judeţului Sibiu încet-încet încercăm să aducem lucrurile spre normalitate”, a declarat Laurenţiu Anastasiu, din conducerea ISU Sibiu.

Unde nu e autorizaţie de securitate la incendiu, există un avertisment pentru populaţie

Întrebat câte localuri unde ne petrecem timpul liber nu au încă autorizaţie de securitate la incendiu, Anastasiu a răspuns: „Nu pot să vă dau o cifră exactă câte sunt în acest moment, fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar există obligativitatea afişării acelui mesaj „acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu” ca să conştientizăm populaţia că este într-un spaţiu fără autorizaţie. Şi acel lucru ridică semne de întrebare dacă vrei să te duci acolo şi să te distrezi sau să serveşti masa sau preferi un loc mai sigur”.

În urmă cu opt ani de zile, în clubul Colectiv din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa 64 de oameni, iar alţi 185 au fost răniţi în incendiul care a marcat România.

 

Ultima oră

Comentariul meu