acs mediaș așteaptă să revină pe stadionul gaz metan. ionuț buzean: "din retur sper să jucăm acolo" (video)

Prezent la Ora de Sport, conducătorul clubului ACS Mediaș, Ionuț Buzean a anunțat că echipa de Liga 3 ar putea juca în curând pe Stadionul Gaz Metan, dacă Primăria locală și Transgaz vor ajunge la un acord.

Ionuț Buzean a explicat la Ora de Sport că a pornit la Liga 3 cu gândul la promovare, dar, pe parcurs, ținând cont de bugetul redus, se gândește mai întâi să stabilizeze clubul. Un prim pas ar fi asigurarea condițiilor necesare de antrenament și joc prin mutarea echipei pe Stadionul Gaz Metan.

YouTube video

”Am pornit în Liga 3 focusați pe promovare, însă ne-am mai liniștit, pentru că, încă nu suntem încă foarte bine pregătiți. Ne-am înființat de abia un an și câteva luni, în clubul nostru nu sunt foarte mulți oameni cu experiență în birocrația sportivă, la fel și eu sunt nou în tot ce înseamnă administrație sportivă, dar cred că, cu timpul, ne vom aduna mai mulți. La Liga 2 nu vorbim doar de altă sumă de buget, avem nevoie  și de o bază sportivă. În momentul de față folosim baza sportivă a clubului Gaz Metan, care este în insolvență. Suntem într-un contract de închiriere cu firma de insolvență. Practic, avem două terenuri, unul de iarbă pe care își desfășoară antrenamentele și jocurile oficiale echipa de seniori, iar pe un teren sintetic își desfășoară și antrenamentele și competițiile 12 grupe de copii și juniori” a spus conducătorul de la ACS Mediaș.

Doar trei meciuri jucate pe Stadionul Gaz Metan

Pentru eșalonul secund, echipa are nevoie să se antreneze și să joace pe Stadionul Gaz Metan. Momentan, Transgaz, compania care administrează Stadionul Gaz Metan percepe o taxă enormă pentru un meci, de circa 8.000 euro.

”Pentru a ne gândi la Liga 2, avem nevoie de de stadion, de sala de sport, de sala de conferințe, de sala de ședință. Am jucat trei meciuri pe Stadionul Gaz Metan, însă costurile de închiriere care sunt percepute de compania Transgaz sunt foarte mari și ne depășesc în totalitate bugetul. Pentru un meci, se percepe aproximativ o sumă  de 38.000 lei cu tot cu TVA, indiferent de ora de disputare. Bineînțeles, este greu și pentru o echipă de Liga 1 să plătească asemenea sume și practic vorbim de închirierea pe două, trei ore, cât durează o partidă” a explicat președintele clubului mediesean.

Ionuț Buzean spune că discuțiile între Primăria Mediaș și compania Transgaz pentru preluarea Stadionului Gaz Metan continuă și s-ar putea finaliza fericit. ”Bineînțeles, au fost diferite discuții, diferite demersuri depuse.  Avem diverse promisiuni, cred din retur totuși vom desfășura competiția pe stadionul mare. Și cei din cadrul companiilor au fost un pic mai reticenți, având în vedere cele întâmplate la Gaz Metan, oarecum a fost imaginea pătată și până le câștigăm un pic încrederea, a necesitat un pic de timp. Orice companie de stat trebuie să susțină sportul. Practic, la Mediaș, fotbalul a fost oarecum mai avantajat”.

”Stadionul ne-ar ajuta fantastic de mult”

Cu un studio modern și o echipă de profesioniști, Ora de Sport aduce în prim-plan interviuri exclusive și informații  din lumea sportului sibian. În ultima ediție a Orei de Sport, redactorul-șef Dragoș Popescu l-a avut ca invitat pe președintele echipei ACS Mediaș, Ionuț Buzean.

acs mediaș așteaptă să revină pe stadionul gaz metan. ionuț buzean: "din retur sper să jucăm acolo" (video)

Ultima oră

Comentariul meu