sibiu investește în cultură. raluca turcan: bastionul soldisch va deveni un nou centru cultural și educațional

Sibiul se dovedește a fi un model constant de bună practică și exemplu de dezvoltare prin cultură, lucru care se datorează în mare măsură bunei colaborări dintre Primărie, Consiliul Judetean Sibiu și instituțiile subordonate, precum și autoritățile centrale.

”De această dată, dezvoltarea unei platforme culturale și educaționale pe strada Bastionului este intenția subsecventă a autorităților sibiene, cu scopul evoluției unei noi infastructuri de valorizare a patrimoniului cultural din municipiu.

Bastionul Soldisch a fost ridicat între anii 1622-1627 ca fortificaţie de apărare a Orașului de Sus, fiind cronologic ultimul dintre bastioanele oraşului. În 1903 s-a construit clădirea existentă care îmbină arhitectura de zid cu tehnica Fachwerk, unică în arhitectura generală a zonei istorice din Sibiu.

Muzeul Astra propune un plan care vizează reamenajarea întregii zone, creând astfel noi oportunități de dezvoltare a orașului, o nouă paletă de servicii culturale și un exemplu de bună practică la nivel național și internațional.

Infrastructura de ateliere şi de lecţii în aer liber va putea găzdui numeroase grupuri de elevi sau studenţi ,iar spectacolele, cinemateca și expozitiile vor fi accesibile publicului larg, îmbogățind substanțial oferta culturală din centrul orașului.

Ca ministru al culturii, mă declar partener al tuturor inițiativelor cu focus prioritar pe facilitarea accesului la cultură în rândul tinerilor, și am identificat astazi, împreună cu echipa mea, soluțiile prin care vom sprijini concret acest demers sibian astfel încât bastionul să devină un pol de legătură între generaţii, între perioade istorice şi diverse etnii.” a scris Raluca Turcan pe Facebook.

sibiu investește în cultură. raluca turcan: bastionul soldisch va deveni un nou centru cultural și educațional

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Si cladirile monument istoric din Ocna Sibiului, vor deveni un moloz monumental. De ani de zile nu faceti NIMIC pentru salvarea lor si a statiunii aflata intr-un stadiu de putrefactie avansat.

    1. Această ticăloasă numită Țurcan venită de prin zonele murdare ale Moldovei românești ,a ajuns în Sibiu ca să distrugă tot ce a mai rămas normal.De la “afaceri” murdare cu firma ticăloasă SOMA care nu selectează cu adevărat gunoaiele și ele sunt aruncate grămadă după ce sunt ridicate de la containere,acum s-a găsit să facă și cultura praf.Parcă nu era destul ateismul ei ca și nemernica de la Bruxelles a mai făcut și o batjocură prin expoziția murdară anti creștină cu acele blasfemii numite “opere de Artă” reprezentând Răstignirea Lui Iisus Hristos și a Maicii Domnului sub o formă murdară, satanică.De obicei Dumnezeu prin Iisus Hristos se lasă batjocorit,dar și răsplata acestei uscate pe nume Turcan va veni la timpul potrivit! Marș afară din Sibiu că nu ești de a noastră! Nemernică satanică și antihristică creatură??

      1. iar se cațără Turcan pe ideile altora, încercând să pară că sunt ale ei? Asta arată ce caracter are!