răsare un nou ansamblu rezidențial pe strada morilor. locuințe, clinică medicală și un pod peste cibin
Sursa foto: www.aaim.ro

Un nou ansamblu rezidențial ar putea apărea pe strada Morilor din Sibiu. Proiectul, care a fost pus în dezbatere publică, presupune conservarea clădirilor existente în zonă, dar și ridicarea unora noi, cu funcțiuni mixte de locuire, cu spații de cazare și construirea unei clinici medicale. 

Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sibiu anunță publicul cu privire la intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui nou ansamblu rezidențial în oraș. Proiectul se află în consultare publică. 

Locuințe, magazine, birouri, clinică medicală și un pod nou peste Cibin

Proiectul prevede „conservarea, reabilitarea, desființarea parțială și extinderea corpului principal de clădiri existente și construire corpuri noi cu funcțiuni mixte”. Mai exact, în centrul istoric al Sibiului, pe strada Morilor nr. 20, 22, în apropiere de Piața Cibin, ar urma să fie conservate și reabilitate unele clădiri existente, dar și să fie construite altele noi. Se vor face locuințe, clădiri de birouri, dar și o clinică medicală. De altfel, fiind o zonă istorică, compania va trebui să respecte anumite condițiile în cazul imobilelor nr. 22 și nr. 20 din strada Morilor. Mai exact, să conserve în mod obligatoriu corpurile de clădire cu grad de protecție mediu și să le pună în valoare prin modul de conformare a viitoarelor corpuri de clădire. Clădirile noi vor fi edificate astfel încât să se reflecte parcelatul istoric. 

răsare un nou ansamblu rezidențial pe strada morilor. locuințe, clinică medicală și un pod peste cibin

Proiectul propune și construirea unui pod peste râul Cibin, care să lege strada Malului de strada Râului, în dreptul străzii Pedagogilor. 

Beneficiarul proiectului este firma SC XUX INVESTEMENT SRL, iar proiectantul este SC UHM RESEARCH&PLANNING SRL. 

răsare un nou ansamblu rezidențial pe strada morilor. locuințe, clinică medicală și un pod peste cibin

Sibienii sunt invitați să transmită observații și propuneri cu privire la acest proiect în perioada 30.10.2023 – 24.11.2023, pe adresa Primăriei Municipiului Sibiu din strada Brukenthal nr. 2, pe e-mail pms@sibiu.ro sau la numărul de telefon 0269-208800 int. 551. Observațiile sunt necesare în vederea stabilirea cerințelor de elaborare a PUZ-ului. 

Ultima oră

Comentariul meu