muzeul astra trece la programul de iarnă
FOTO: Muzeul Astra

Muzeul Astra din Sibiu anunță trecerea la program de iarnă, începând de astăzi, 30 octombrie. Noul program va fi de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

Informații despre rezervația naturală ”Dumbrava Sibiului”

Cea mai importantă instituţie etnomuzeală din România. Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. Aşezat într-un peisaj încântător, în rezervaţia naturală “Dumbrava Sibiului”, Muzeul în aer liber te surprinde la tot pasul, în orice clipă, prin felul în care natura și cultura se îmbină armonios într-un veritabil sat al României. Cei 10 km de alei te vor plimba printre gospodării ţărăneşti, ateliere meșteșugăraști, bisericuţe de lemn, troiţe, stâne, mori de apă şi de vânt, iar interioarele originale atât de bine păstrate îţi vor povesti despre viaţa simplă de la țară, te pot învăța despre vechile abilități și cum poți găsi noi modalități de a le reutiliza pentru viitor.

Într-o continuă dezvoltare și adaptare la noile provocări Muzeul ASTRA construiește proiecte relevante pentru comunitate și utilizează mijloace moderne de comunicare a patrimoniului către public. Aceste eforturi sunt recunoscute la nivel național și european prin premiile acordate de-a lungul timpului și apreciate de vizitatori conform studiilor realizate de diferite platforme de turism.

2017 – Mențiunea specială a juriului pentru Olimpiada Națională Meșteșuguri Artistice Tradiționale în cadrul Premiilor Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra 2017.

2019 – European Museum Academy Awards, Premiul Luigi Micheletti pentru Muzeul inovator al anului

2020 – Ordinul ,,Meritul Cultural” în grad de ,,Cavaler”, Categoria E – Patrimoniul Cultural Național, o distincție importantă și onorantă, acordată de Președintele României, E.S. Dl. Klaus Johannis, pentru merite deosebite în peisajul cultural autohton și internațional

2021 – 3* Michelin în Ghidul aniversar Michelin ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”; notat pentru a doua oară consecutiv cu trei stele.

2021 și 2022 – Tripadvisor traveler’s choice. Recenziile milioanelor de călători de pe Tripadvisor plasează această atracție în top 10% la nivel mondial.

2022 – BIG SEE Tourism Design Award – la categoria Creative Story and Identity as Experience (Poveste creativă și identitate ca experiență) pentru proiectul ASTRA VR – Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generaţie în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA finantat prin MFSEE în cadrul programului RO-CULTURA, APELUL Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate

2023 – Premiul special al juriului la categoria ,,Destinații cultural educative” decernat în cadrul Galei Destinația anului 2023 la Iași.

Ultima oră

Comentariul meu