marin tiberiu ioan este medicul acuzat că lua mită de la sibienii cu pensii de invaliditate. șpaga, între 500 și 2.000 lei
Sursa: Facebook/Profil Public

Doi angajați ai Casei Județene de Pensii Sibiu, medic și asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală din Mediaș, au fost săltați de procurori, luni dimineață, în urma unor ample percheziții, fiind cercetați pentru luare de mită. Medicul, care ar fi luat șpagă de la sibieni care aveau nevoie de pensii pentru invaliditate, se numește Marin Tiberiu Ioan. 

Trei percheziții au avut loc, luni dimineață, în locații de pe raza municipiului Mediaș și în Orăștie, județul Hunedoara. Descinderile au fost dispuse în cadrul unui dosar privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Un medic și un asistent medical din cadrul Casei Județene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 3 Mediaș, au fost aduși la audieri. 

Citește și: Percheziții la Mediaș. Medic și asistent de la Casa de Pensii, acuzați că cereau bani de la sibieni cu pensii de invaliditate

Marin Tiberiu Ioan, medicul acuzat de luare de mită

Medicul săltat de procurori și dus la audieri se numește Marin Tiberiu Ioan. Acesta ar fi comis nouă infracțiuni de luare de mită în perioada iunie-octombrie 2023. Potrivit procurorilor, acesta a primit sume de bani, cuprinse între 500 și 2.000 lei, precum și produse alimentare, pentru a-și face treaba, mai exact, pentru a-i evalua medical pe sibienii care cereau pensie de invaliditate. Medicul era ajutat de asistentul medical, care, la rândul lui, este urmărit penal pentru că a luat mită de opt ori. 

Potrivit site-ului Casei Județene de Pensii Sibiu, la medicul Marin Tiberiu Ioan veneau, pentru obținerea pensiei de invaliditate, dar și pentru revizuirea periodică a documentației necesare acestei pensii, sibienii din Mediaș și din toate localitățile aflate în nordul județului. La Cabinetul de Expertiză Medicală din Mediaș oamenii ajungeau fie să aducă documentele necesare acestei pensii, fie pentru consultații, moment în care, medicul, pentru a-și face treaba, cerea diverse „plocoane”. 

Medicul Marin Tiberiu Ioan a învățat la Grupul Școlar „Nicolaus Olahus” din Hunedoara, după care a studiat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, potrivit datelor publicate pe contul său public de Facebook. 

Ultima oră

Comentariul meu