concurs de șah de anvergură la sala transilvania. rezultate bune pentru sibieni la cupa de toamnă (foto)

ACS Smart Chess Sibiu a organizat în perioada 27-29 octombrie, în parteneriat cu Sala Transilvania Sibiu, concursul de șah „Cupa de Toamnă Sibiu”,

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu pe Agenda Sportivă 2023 și sponsorizat de firmele Sory, Moara Cibin și Boromir. Organizatori au fost antrenorii de șah de la ACS Smart Sibiu, Claudia Brîndușe și Ludovic Lazăr.

”Ne bucurăm că am reușit să organizăm și în Sibiu, după o pauză de cel puțin 10 ani, un concurs de șah open-clasic de 60 min/jucător, de o asemenea anvergură, la care au participat peste 70 de jucători de toate vârstele” a declarat antrenoarea de la ACS Smart, Claudia Brîndușe.

La concursul din Sala Transilvania au participat concurenți de la peste 17 cluburi de șah din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 si 70 de ani, iar premierea s-a făcut pe categorii de vârstă. A fost concurs oficial, omologat la Federația Română de Șah și la FIDE. Unele partide s-au putut urmări online pe site-ul chess-results.com și pe pagina de Facebook SmartSibiu Chess, cu ajutorul unor table electronice DGT care ajută la comentarea în timp real a partidelor jucate pe aceste table speciale electronice.

“ACS Smart Chess Sibiu a câștigat Cupa de Locul I la Open General prin șahistul Darius Mihăescu și alte 6 cupe de locul II și locul III de către Gabriel Nicoară, Darius Vamanu, Robert Fărîmă, Darius Bârsan Darius, Dan Iancu Bădălan-Martinescu și Matei Dull. Au fost cupe binemeritate după multe ore de antrenament, perseverență și seriozitate dovedite de sportivii noștri care au sacrificat alte activități pentru frumusețea acestui sport” a spus și  antrenorul Ludovic Lazăr.

Antrenorii Claudia Brîndușe și Ludovic Lazăr au adresat mulțumiri  Consiliului Județean Sibiu pentru că susține comunitatea din Sibiu care își dorește să joace șah  și să aibă parte de cât mai multe evenimente sportive șahiste, atât pentru juniori, cât și pentru seniori.

Cei doi antrenori i-au felicitat pe toți jucătorii Smart Chess Sibiu care au participat și au jucat în cele 3 zile de concurs, ținând piept șahiștilor de toate vârstele și i-au enumerat pe Liviu Balaș, Timotei Balaș, Darius Brîndușe, Mihai Cozma, Răzvan Dăncăneț, Igor Gorun, Nathanael -Marcu Grigore, Ciprian Husaru, Ștefan Mohanu, Andrei Nicoară, Alexia Vecerdea și Cristian Simionov.

Rezultate ACS Smart Chess Sibiu:

Locul I:  Mihăescu Darius (Smart Chess Sibiu) – Open General

Locul II: Bârsan Darius (Smart Chess Sibiu) U8

Locul III: Fărîmă Robert (Smart Chess Sibiu) U8

Locul III: Vamanu Darius (Smart Chess Sibiu) U9

Locul III: Bădălan-Martinescu Iancu-Dan (Smart Chess Sibiu) U9

Locul III: Nicoară Gabriel (Smart Chess Sibiu) U11

Locul III: Dull Matei (Smart Chess Sibiu) U12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu