csu sibiu a câștigat pe final cu csm constanța. sibianul dan fleșeriu, învins în sala transilvania

CSU Sibiu a câștigat la mare luptă duminică duelul cu CSM Constanța, 79-76 în Sala Transilvania, în etapa a șasea a Ligii Naționale de baschet masculin. 

După trei eșecuri consecutive, Sibiul avea mare nevoie de un succes în disputa cu Constanța, care să aducă liniștea la echipă.

Fără Adnam, CSU Sibiu a pornit în trombă și deschis meciul cu 9-0, iar fostul antrenor al ”vulturilor”, Dan Fleșeriu a cerut time-out pentru Constanța. După primele 10 minute, echipa lui Tomas Rinkevicius conducea cu 20-15. CSM Constanța a avut momente bune în sfertul al doilea și a egalat, 29-29. La pauza mare, CSU avea 38-34.

Sfertul al treilea a fost echilibrat, ambele echipe s-au aflat pe rând la conducere, iar după 30 de minute, CSU mai avea avantaj de o posesie, 57-55. Marinarii au început mai bine ultimul sfert și s-au văzut în avantaj. Susținuți de fanii din Sala Transilvania, baschetbaliștii Sibiului au întors repede soarta partidei, dar Constanța a revenit din nou: 68-69!  Minchev a asigurat un avans de trei puncte pentru CSU Sibiu cu puțin peste un minut până la final și ”vulturii” au gestionat bine finalul. CSU s-a impus cu 79-76 și a obținut două puncte imense.

Pavlin Ivanov (24 de puncte), Aurelian Gavriloaia (13 puncte) și  Mirel Dragoste (11 puncte) au fost principalii marcatori ai echipei sibiene.

CSU Sibiu ajunge la 4-1 în Conferința B unde ocupă locul 2 și va juca în etapa următoare la Târgu Mureș.

csu sibiu a câștigat pe final cu csm constanța. sibianul dan fleșeriu, învins în sala transilvania

Dan Fleșeriu se judecă la Geneva cu CSU Sibiu

Fost antrenor la CSU Sibiu în perioada 2015-2021, antrenorul Dan Fleșeriu se judecă încă cu fostul său club la Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic de la Geneva. Totul a pornit la finalul sezonului 2020-2021, când datorită unor probleme financiare, conducerea clubului CSU i-a propus lui Fleșeriu să-i achite salariul pe luna iunie până la finalul anului 2021, pentru a se putea achita mai întâi datoriile către sportivi. Conform siteului Baschet.ro, Dan Fleșeriu a acceptat o înțelegere verbală, prezentată inclusiv în cadrul unei întâlniri cu fanii din data de 17 octombrie 2021 și care nu a mai fost întocmită în scris, datorită relației de încredere dintre părți.

Pe data de 7 decembrie 2021, Dan Fleșeriu a anunțat clubul cu privire la rezilierea unilaterală a contractului, motivând neplata la timp a salariului din luna iunie 2021 cât și neachitarea unor diferențe de curs în cuantum de câteva sute de euro și a solicitat plata integrală a salariului pentru lunile decembrie 2021 – mai 2022 cât și integral pentru sezonul 2022/2023.  Au urmat câteva săptămâni de negocieri între avocatul lui Fleșeriu și conducerea clubului, inclusiv cu privire la continuarea colaborării, dar deoarece nu s-a ajuns la un numitor comun, antrenorul a sesizat Tribunalul de Arbitraj Baschetbaliști de la Geneva.  Acesta a obligat CSU Sibiu la plata integrală către Dan Fleșeriu a salariului pentru lunile decembrie 2021 – mai 2022, însă a respins pretențiile antrenorului de a primi integral salariul pentru sezonul următor.

Hotărârea BAT a fost executată la finalul lunii noiembrie a anului trecut de către club, iar Dan Fleșeriu a încasat toate sumele de bani dictate de către tribunalul de la Geneva, însă disputa nu s-a încheiat aici. Fleșeriu și avocatul lui au solicitat Federației Internaționale de Baschet instituirea unei interdicții la transferurile internaționale a clubului până la emiterea unui certificat doveditor că s-au achitat datoriile către ANAF. În cele din urmă, CSU Sibiu a prezentat Federației Internaționale de Baschet o adresă din partea ANAF prin care se atesta faptul că și-a achitat toate impozitele raportat la sumele de bani achitate sportivilor și antrenorilor, iar departamentul juridic FIBA pur și simplu a îngropat solicitarea lui Dan Fleșeriu.

Când totul părea încheiat, în startul acestei săptămâni, Dan Fleșeriu a transmis prin avocatul său o nouă notificare către CSU Sibiu prin care acuză clubul că este responsabil de plata contribuțiilor de asigurări sociale (CAS) și de plata contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) aferente anului 2023, deoarece ar fi încasat venituri peste plafonul de 24 salarii minime brute în anul 2023 de la CSU Sibiu. În realitate, clubul de pe Cibin nu i-a achitat nicio sumă de bani antrenorului în anul 2023.

csu sibiu a câștigat pe final cu csm constanța. sibianul dan fleșeriu, învins în sala transilvania

 

Ultima oră

Comentariul meu