medicul de la psihiatrie acuzat de luare de mită scapă de arest. carmen zaharia, pusă sub control judiciar
Sursa: Facebook/Profil Public

Medicul de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, cercetat pentru luare de mită, a scăpat de arestul preventiv. Judecătorii au respins cererea procurorilor și au decis să o plaseze sub control judiciar pe Carmen Zaharia. 

Judecătorii au respins propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu de a o aresta preventiv pe Carmen Zaharia, medicul șef de secție de la Spitalul de Psihiatrie. Aceștia au dispus plasarea ei sub control judiciar pentru următoarele două luni. „(…) respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. (…) ia față de inculpata Z.E.C., cercetată pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită, măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27.10.2023 și până la data de 25.12.2023, inclusiv”, se arată în soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Până la Crăciun, medicul acuzat de luare de mită trebuie să respecte mai multe obligații. În caz contrar, măsura controlul judiciar va fi înlocuită cu arestul. Zaharia va trebui să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemată, să informeze de îndată organul de urmărire penală dacă își va schimba locuința, să se prezinte la sediul Poliției comunei Șura Mare, desemnat cu supraveghere ei, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemată. De asemenea, pe timpul controlului judiciar, nu va avea voie să părăsească județul Sibiu ori să se deplaseze în incinta Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu și nici să mai profeseze în cadrul acestei instituții.

Vă reamintim că medicul, șef de secție, a fost reținut săptămâna aceasta fiind acuzat de nouă infracțiuni de luare de mită. Carmen Zaharia a primit de la mai mulți pacienți bani, produse alimentare și produse nealimentare.

Citește și: Carmen Zaharia este medicul reținut pentru luare de mită

Ultima oră

Comentariul meu