Criptovalutele reprezintă în prezent direcția de investiții preferată a milioanelor de oameni din întreaga lume. Toți sunt în căutarea următoarei mari oportunități, sperând să repete succesul celor care au investit în Bitcoin acum 10 ani și au devenit milionar

Deși identificarea următoarei criptovalute de succes poate părea la fel de aleatorie ca găsirea unui  cod promotional Ice Casino, există pași concreți care te pot ghida spre o decizie informată. Iată cum să identifici următoarea mare criptovalută înainte de a deveni publică:

Care sunt pașii esențiali?

Înainte de a investi într-o criptovalută, la fel ca și în cazul altor active, un investitor priceput trebuie să ia în considerare mai mulți parametri care pot determina o creștere sau o scădere în prețul viitor. În cazul criptovalutelor, acest proces este și mai ușor de îndeplinit datorită faptului că toate schimburile din cadrul blockchain-ului pot fi văzute de orice persoană cu acces la internet.

În cazul unei companii abia ieșite la IPO:

Istoricul tranzacționării

Înainte de a investi într-o monedă cripto, este indicat să observi ce tranzacții sunt făcute folosind această monedă. Înainte de a fi lansate public, unele monede sunt de obicei vândute în privat mai multor investitori sau dezvoltatori care au contribuit la crearea acesteia. Dacă numărul acestor tranzacții crește, este posibil ca moneda să fie lansată public în viitorul apropiat. Ce este mai important este însă frecvența și volumul acestor tranzacții.

Codul și tehnologiile

Fiecare criptomonedă este, de fapt, un cod software. În funcție de calitatea acestui cod, criptomoneda va fi ori una dintre cele mai populare și bine-vândute monede din lume, ori nu va crește în preț și va pierde banii investitorilor săi. Odată ce te hotărăști să investești într-o monedă cripto, este esențial să studiezi codul de bază al acesteia, dar și blockchain-ul pe care este construită. Iată cele mai bune blockchain-uri de care trebuie să ții cont:

  • Ethereum: Unul dintre cele mai importante blockchain-uri din industria crypto. Supremația acestuia este bazată pe capitalizarea propriei monede, ETH, care are o valoare totală de peste 10 miliarde de dolari, dar și a monedelor construite pe baza acestuia.
  • Cardano: Cardano este concurentul direct al Ethereum. Acesta a fost creat și dezvoltat de un fost co-fondator al Ethereum, ceea ce adaugă credibilitate proiectului. Odată cu Vasil Upgrade-ul recent, acest blockchain se apropie rapid de concurentul său.

Examinarea codului te poate ajuta să diferențiezi un scam de un adevărat IPO. În funcție de complexitatea și detalierea codului, poți decide dacă compania este serioasă sau doar un scam care imită un cod complex, dar, în realitate, nu aduce nimic nou.

Un alt aspect important legat de codul monedei este actualizarea constantă. De obicei, dezvoltatorii unei monede cripto au un plan pentru dezvoltarea și îmbunătățirea acesteia. Dacă observi modificări frecvente în cod, este evident că echipa lucrează la îmbunătățirea tehnologiei și a codului.

Dezvoltatori cunoscuți

Deși există excepții, de cele mai multe ori, cele mai bine-vândute și populare monede crypto sunt create de developeri cu renume în lumea crypto. Cel mai bun exemplu este creatorul Cardano, Charles Hoskinson, un fost co-fondator al Ethereum. Acesta, după mai multe neînțelegeri cu Vitalik Buterin, a decis să creeze un blockchain care să răspundă ambițiilor sale. Astfel, a născut Cardano, un blockchain considerat de mulți ca fiind superior.

Odată cu popularizarea Cardano ca blockchain, moneda acestuia, ADA, este una dintre cele mai populare și bine-vândute monede de pe piață. De aceea, este important să ai încredere în persoanele cu renume, acestea fiind de obicei cele care creează cele mai profitabile și interesante proiecte din lumea crypto.

Excepții precum Bitcoin există, cu creatorul său rămânând în anonimat. Totuși, acesta este un caz rar în lumea cripto, unde o monedă creată în anonimat a atins o capitalizare atât de mare. Bitcoin este considerată criptomoneda-mamă și, fiind prima din lume, popularitatea sa este influențată de alți factori.

Capitalizarea totală și Whitepaper

Înainte de a investi în orice activ, este esențial să cunoști parametrii principali ai acestuia. Cei mai importanți parametri ai unei criptomonede sunt detaliați în whitepaper-ul acesteia. Aici poți găsi informații despre tokenomics, câte monede se intenționează a fi minate, care este capitalizarea totală și câte monede au fost deja minate.

Toate aceste caracteristici influențează semnificativ prețul potențial al monedei. De aceea, înainte de a investi într-o criptomonedă, este esențial să te informezi temeinic și să iei în considerare toți acești parametri în analiza ta.

Investițiile sunt fascinante, dar, atunci când implică bani reali, devin serioase. De aceea, înainte de a investi banii tăi, este vital să te informezi și să analizezi toate posibilitățile. Cu cât ai mai multe informații, cu atât vei putea lua decizii mai informate.

Ultima oră

Comentariul meu