târgul obor din sibiu se transformă într-o oază bavareză. weekend de oktoberfest

Prima ediție a Oktoberfest s-a lansat la Sibiu vineri, 27 octombrie, în Târgul Obor, în prezența primarului Astrid Fodor. Sute sibieni s-au bucurat în prima seară de o atmosferă autentic bavareză, muzică tradițională și multă bere de calitate.

În discursul de inaugurare al Oktoberfest, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat că a fost inspirată de modelul urbei Brașovului când a lansat ideea unei ediții Oktoberfest. „Știam că dacă cineva ar fi fost în stare să realizeze acest festival într-un timp atât de scurt, acela n-ar fi putut fi decât domnul Birț”, omul de numele căruia se leagă în mod direct înființarea clubului sibian AFC Hermannstadt, a spus doamna primar.

La rândul său, directorul SC Piețe SA, Teodor Birt, a precizat că ideea acestei prime ediții a Oktoberfest s-a născut abia în urmă cu două săptămâni și că organizarea acestuia a constituit un adevărat tur de forță, dar și că festivalul va deveni probabil o tradiție în anii care vor urma.

Sibienii au fost invitați să cumpere produse tradiționale locale proaspete: legume, fructe, carne, lactate, dulceață, miere și multe dulciuri, plăcinte, ciocolată, acadele și clătite. Tarabele micilor producători au fost așezate pe una dintre laturile cortului uriaș în care lumea a fost invitată să petreacă și să se simtă bine alături de familie și prieteni. La bufetul amenajat în interior, s-a putut servi mâncare tradițională proaspătă și caldă, suc și bere.târgul obor din sibiu se transformă într-o oază bavareză. weekend de oktoberfest

Evenimentul a atras în Târgul Obor un număr mare de tineri, dar și oameni de toate vârstele, familii cu copii, care și-au dat întâlnire la marginea Sibiului. Participanții s-au delectat cu muzica fanfarei Neppendorfer Blaskapelle și a trupei Trio Saxones Band, precum și cu spectacolul oferit de tinerii din trupa de dansuri săsești a Forumului German din Sibiu, care au atras aplauzele și aprecierea spectatorilor.

Momentul culminant al serii a fost la 20:00, când a avut loc deschiderea oficială a OktoberFest la Obor, marcată de discursul primarului și de deschiderea primelor două butoaie de bere, din brandurile locale Trei stejari și Sadu.

târgul obor din sibiu se transformă într-o oază bavareză. weekend de oktoberfest

Petrecerea Oktoberfest continuă și sâmbătă și duminică, începând cu ora 10:00, când micii producători îi așteaptă pe sibieni la tarabe, iar apoi, de la ora 16:00, cu un program de muzică și dans. Accesul și parcarea în Târgul Obor sunt gratuite.

Ultima oră

Comentariul meu