nicu ștefănuță anunță intenția de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2024

Într-o mișcare surprinzătoare, europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a anunțat în cadrul conferinței de presă de vineri, că va candida ca independent la următoarele alegeri europarlamentare, dacă va strânge semnăturile necesare.

Ștefănuță, cunoscut pentru implicarea sa activă în diverse inițiative europene, precum campania Erasmus Equality dar și locale, respectiv Noul Spital Județean, a subliniat în cadrul conferinței de presă că alegerea sa de a merge pe cont propriu reflectă dorința de a reprezenta mai ales interesele tinerilor într-o manieră transparentă și nepărtinitoare.

Nicu Stefanuță alege să candideze independent și nu pe lista Partidului Verde.

Cel mai probabil în acest moment candidatura va putea fi independentă. Asta depinde bineînțeles de numărul de semnături strâns, de tot ceea ce facem în pregătirea alegerilor, însă eu vreau să obțin un rezultat concret pentru mișcarea verde reală din România. Am început deja demersuri de unire a acestei mișcări, a declarat Nicu Ștefănuță, în cadrul conferinței de presă.

Pentru a putea candida, Ștefănuță are nevoie de 100.000 de semnături și cere Autorității Electorale Permanente ca semnăturile să poată fi strânse și digital, nu doar în stradă.

Ultima oră

Comentariul meu