centru pentru tratarea tinerilor dependenți de droguri în sibiu. bibu: „putem lua exemplul clujului”

Tinerii din Sibiu, care sunt dependenți de droguri, ar putea primi sprijin și tratament în cadrul unui centru specializat chiar la ei în oraș. Consilierii USR au propus, în ședința de Consiliu Local de la finalul lunii octombrie, realizarea unui centru de recuperare, fiind susținuți de consilierii PNL, care au cerut să fie luat exemplul municipiului Cluj-Napoca, acolo unde s-au făcut deja demersuri în acest sens. 

Consilierul Diana Mureșan (USR) consideră că, dată fiind creșterea alarmantă a numărului consumatorilor de droguri din județul Sibiu, este nevoie să se înființeze un centru specializat în tratarea adicțiilor. Intervenția vine în urma tragediei de la începutul săptămânii, când un tânăr drogat și-a ucis tatăl. Citește și: Un tânăr drogat și-a omorât tatăl

„Vorbim despre creșterea alarmantă a consumului de substanțe psihoactive, în special printre tineri, în județul Sibiu, dar în mod mai grav, la noi în municipiul Sibiu. Toți suntem membri în consiliile de administrație din școli, din licee, și vedem efectiv cu ce probleme se confruntă conducerile școlilor și al liceelor, adică directorii și cadrele didactice. Dar mai trist, vedem că acest fenomen ia amploare de la o zi la alta. Este crucial să înțelegem că dependența de droguri este o boală și nu o alegere, iar cei care se confruntă cu ea, au nevoie de sprijin și tratament. Nu putem să-i ostracizăm sau să îi neglijăm, trebuie să lbe oferim o cale către recuperare și să le fim alătur în procesul acesta. Din acest motiv, doresc să deschid discuția despre necesitatea înființării unui centru specializat în municipiul Sibiu, pentru tratamentul persoanelor dependente de droguri. Acest centru ar trebui să ofere un mediu sigur și sprijin de lungă durată pentru cei afectați, bineînțeles sub supravegherea unor cadre specializate în domeniul adicțiilor”, a spus Diana Mureșan (USR). 

centru pentru tratarea tinerilor dependenți de droguri în sibiu. bibu: „putem lua exemplul clujului”

Aceasta a propus și inițierea unui dialog între ONG-urile și instituțiile medicale pentru a dezvolta o strategie de prevenire a consumului de droguri și de intervenție timpurie în școlile din Sibiu, menționând că inițiativa „nu trebuie să aibă o culoare politică”. 

Consilierii PNL au anunțat că susțin proiectul adus în discuție de USR și au arătat că în Cluj-Napoca au fost începute demersurile pentru crearea unui astfel de centru. „Chiar luni am avut o discuție cu domnul Dan Tarcea, care este viceprimarul municipiului Cluj-Napoca și la Cluj ei deja au demarat un PUZ și SF-ul pentru construirea unui astfel de centru de adicții. Cred că am putea lua și noi exemplul Clujului și să demarăm un astfel de proiect. Susținem ceea ce au spus colegii noștri de la USR”, a spus și Adrian Bibu (PNL). 

Primarul Fodor a menționat că, într-adevăr, problema consumului de droguri în rândul tinerilor este tot mai gravă. 

Ultima oră

Comentariul meu