csu sibiu pierde categoric al doilea meci din fiba europe cup, cu bilbao

BC CSU Sibiu a pierdut miercuri seară al doilea meci din FIBA Europe Cup, 64-89 în Spania, cu Surne Bilbao Basket. 

Cum era de așteptat, CSU Sibiu nu a avut șanse la Bilbao, împotriva unei echipe care reprezintă cel mai puternic campionat din Europa. Gazdele sunt clar favorite la câștigarea grupei și au demonstrat asta și în disputa cu sibienii.

YouTube video

După câteva minute de echilibru, ibericii s-au desprins și după 10 minute conduceau cu 29-17. Sfertul al doilea a fost echilibrat, iar la pauza mare Bilbao avea 46-32.

În sfertul al treilea, trupa lui Rinkevicius nu a găsit soluții în ofensivă și a reușit doar 9 puncte, iar Bilbao s-a desprins la 67-41. CSU a echilibrat din nou în ultimul sfert, iar la final gazdele s-au impus cu 89-64.”

Pavlin Ivanov a fost cel mai bun jucător al sibienilor, terminând cu 17 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. L-a urmat Yordan Minchev, care a avut 11 puncte și 8 recuperări.

În celălalt joc din grupă, Caledonia a învins pe teren propriu pe Anwil Wloclawek cu 66-63 și scoțienii vor lupta cu ibericii pentru primul loc în grupă. După două înfrângeri, CSU nu mai are șanse nici la locul 2, unul care poate aduce calificarea în faza următoare. În etapa următoare din FIBA Europe Cup, CSU Sibiu va primi vizita celor de la Anwil Wloclawek, într-un meci programat miercuri, 1 noiembrie, de la ora 19.00. Favorită la câștigarea grupei, Bilbao Basket va juca împotriva celor de la Caledonia Gladiators.

”Vom încerca să răspundem la Sibiu”

Pavlin Ivanov anunță că echipa sibiană va juca altfel în Sala Transilvania. ”A fost un meci dificil, dar putem spune că am făcut lucruri bune atât în ofensivă, cât și în defensivă. Cu siguranță trebuie să muncim mai mult, dar în final suntem o echipă puternică. Vom analiza niște videoclipuri și vom încerca să răspundem la Sibiu” a declarat bulgarul la conferința de presă susținută la finalul jocului.

Antrenorul Tomas Rinkevicius spune că echipa sa alternează momentele bune cu cele slabe. ”Am avut parte de un meci dificil. În ultimii ani Bilbao a avut rezultate bune încă de la începutul sezonului. Asta e realitatea, este o echipă foarte bună. De multe ori jucam baschet foarte bine, însă există perioade ale jocului când jucam prost și asta ne-a costat multe puncte. Cred că ofensiv am jucat bine, dar asta e baschetul” a anunțat tehnicianul lui CSU Sibiu.

csu sibiu pierde categoric al doilea meci din fiba europe cup, cu bilbao

Ultima oră

Comentariul meu