consilierii locali, despre amenjarea terenului de sport de la păltiniș. bibu: „fiind atâta suprafață, trebuie gândită cu tribune și toalete”

În cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 26 octombrie, mai mulți consilieri locali au intervenit spunând că proiectul care prevede  a susținut un teren de sport în stațiunea Păltiniș nu este complet. Adrian Bibu, consilier local din partea PNL, suține că trebuia stabilită o direcție pentru ca proiectul să fie unul reușit.

Primăria Sibiu vrea să amenajeze un teren de sport în stațiunea Păltiniș, pe o suprafață de 660m metri pătrați și care  să includă minifotbal, minihandbal, baschet, tenis de câmp, tenis cu piciorul şi volei. Raportat la acest proiect, în cadrul ședinței consilierii au sugerat conducerii că au observat anumite lipsuri în proiect, respectiv vestiare, toalete și tribune.

Consilierul local PNL, Ciprian Fulea, a spus că nu a reușit să vadă în proiect prezența vestiarelor. „Nu am reușit să văd în proiect dacă există spațiu pentru vestiare și toalete”, a afirmat consilierul.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a confirmat lipsa vestiarelor și a toaletelor din proiect. Consilierul Local, Ionuț Ghișe, a intervenit în discuție și a afirmat că acest aspect a fost discutat în comisia de buget și că a fost notat de viceprimarul Sibiului. „Dacă vrem să fie la standarde ridicate și moderne e nevoie de vestiar, cișmea și toalete”, spune acesta.

Adrian Bibu consideră că „s-au grăbit” când a fost conceput proiectul „Noi am avut discuția să facem un teren de sport la Păltiniș și apoi am continuat discuțiile cu doamna Leca. Dânsa spunea că acolo nu e suficient teren. Acum noi am aflat din acest proiect ca sunt 3.700 metri. Cred ca ne-am grăbit și poate era bine dacă stăteam la masă și stabileam o direcție. Fiind atâta suprafață, acolo trebuie gândită cu tribune, cu toalete, pentru că dacă nu le facem din start „de doamne ajuta”, nu vom obține maximul de la ce ne dorim sfacem acolo. Grupul PNL, când a propus mai multe proiecte, și anume să facem minim două terenuri de sport în curțile școlilor și să amenajăm două săli de sport în fiecare an. Am început cu cele de tip A, unde sa putem ține evenimente sportive, locale și naționale care să devină niște active, ci nu niște pasive pentru Sibiu. Noi dacă am amenaja aceste săli și terenuri de sport, noi am aduce în Sibiu tursim sportiv”, a spus consilierul.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

Citește și: Primăria Sibiu amenajează un teren de sport, de aproape un milion de lei, la Păltiniș (foto) 

 

Ultima oră

Comentariul meu