procurorii inchid dosarul amenințărilor la adresa jurnalistei emilia șercan pentru că ˇnu există un interes public în urmărirea faptei”
foto RFI

Parchetul Sectorului 4 a decis să închidă dosarul amenințărilor primite de jurnalista Emilia Șercan, pe motiv că nu există interes public în urmărirea faptei.

Șercan a fost amenințată cu moartea pe 19 ianuarie 2022, la o zi după ce a scris că doctoratul premierului Nicolae Ciucă este plagiat. În mesajul primit, jurnalista era amenințată că va fi urmărită și că viața ei va fi în pericol dacă nu divulgă sursa informațiilor sale.

Jurnalista a criticat decizia procurorilor, spunând că este o încercare de a o intimida și de a o împiedica să își facă meseria. Ea a mai spus că închiderea dosarului este o consecință a faptului că fostul premier Ciucă, acuzat de plagiat, se află în campanie electorală și că autoritățile nu doresc să îl atragă în scandaluri.

Citește și: Ministrul Educației demonstrează că nu a plagiat – A publicat o declarație a coordonatorului său de doctorat

Această decizie a procurorilor este o nouă dovadă a eșecului statului român în a-și proteja jurnaliștii care își fac meseria corect și care servesc interesul public.

„Îți vom trimite umbre [la] muncă, în casă, peste tot pe unde te miști și a-i (sic!) să simți prezența lor peste tot, inclusiv în intimitatea ta, dacă ai făcut la ordin această afirmație. Roagă te la Dumnezeu să ai dreptate…!” este mesajul pe care jurnalista spune că l-a primit după ce a scris despre plagierea tezei de doctorat a lui Ciucă, scrie EuropaLibera.

Citește și: Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat – Printre sursele copiate sunt alte două teze de doctorat

Ultima oră

Comentariul meu