problema ciorilor în parcul sub arini în continuare nerezolvată. primăria spune că nu poate să le distrugă cuiburile

Parcul Sub Arini este considerat ca fiind una dintre cele mai apreciate zone verzi ale orașului Sibiu, dar ciorile și mizeria pe care păsările o lasă pe trotuare „știrbesc” frumusețea parcului.

Ciorile murdăresc prima sută de metri aleea paralelă cu Bulevardul Victoriei, iar mirosul devine aproape insuportabil când plouă. Din aceste motive, sibienii au făcut inclusiv o petiție online prin care solicită Primăriei Sibiu să ia măsuri pentru gestionarea prezenței abundente a ciorilor în parcul Sub Arini și în zona Ștrand.

problema ciorilor în parcul sub arini în continuare nerezolvată. primăria spune că nu poate să le distrugă cuiburile

Primăria Sibiu susține că măsurile au fost luate încă din primăvară, când copacii au fost toaletați, la fel cum se procedează în fiecare an. „OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice specifică faptul că este interzisă distrugerea cuiburilor păsărilor de orice fel și a ouălor acestora, și chiar perturbarea intenţionată, în special în cursul perioadei de reproducere sau de maturizare.

Prin urmare, Primăria Sibiu respectă această legislație, dar a căutat o soluție care să atenueze totuși problema păsărilor dăunătoare și a disconfortului provocat de acestea în parcurile sibiene, cu respectarea prevederilor legale. Astfel, arborii sunt toaletați în fiecare primăvară și toamnă, pentru a descuraja formarea cuiburilor, fiind cunoscut faptul că aceste păsări își fac cuib pe ramurile înalte”, transmite Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

De asemenea, Soma are echipe care mătură zilnic aleile din parcul Sub Arini, însă chiar și așa mizeria lăsată de ciori în parc, predomină. „În ceea ce privește salubrizarea aleilor din parcuri, vă aducem la cunoștință faptul că acestea sunt incluse în graficele de lucrări aprobate de Serviciul Public de Management Salubrizare și Protecția Mediului, astfel: măturat manual – zilnic, întreținere – zilnic, spălat mecanizat – 1 dată/săptămână. În funcție de necesități activitatea de spălat mecanizat a aleilor din parcuri se suplimentează, cu aprobarea Autorității Contractante, noi ca și operator desfășurăm această activitate pe bază de comandă”, spune George Bașa, șeful punctului de lucru SOMA Salubrizare Stradală și Deszăpezire.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Sunt unul dintre puținii sibieni care aleargă prin subarini diminrleata ! Aproape zilnic , într-adevăr se lucrează, se spala , se matura aleile !!!! Mirosul nu dispare , , dar nu putem învinui primăria că nu se ocupa de parcul subarini , putem vorbi de alte proiecte “ratate ” , dar în parc chiar se mișcă lucrurile !!!!

    1. Un vanator iscusit a explicat ce modalitate ieftina au aplicat cei din Campia Turzii pentru a scapa de ciori: in perioada lunii mai, cand ciorile clocesc, se ducea acest vanator in parca si tot la cateva minute tragea un foc de arma in sus. Ciorile se speriau si zburau de pe cuib. Aceasta practica se repeta timp de cel putin o saptamana iar ciorile speriate nu-si mai puteau cloci ouale si astfel au scapat de ciori.