preotul necula, despre tânărul drogat care şi-a ucis tatăl: "cum am ajuns atât de jos?" (video)

Preotul Constantin Necula i-a îndemnat marţi seara, pe sutele de elevi şi studenţi prezenţi în aula Facultăţii de Medicină din Sibiu, să nu se drogheze şi a dat exemplul tânărului sibian, consumator de droguri, care şi-a ucis tatăl. Prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, Constantin Necula, a afirmat cu această ocazie, că „suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură”.

„Suntem sub efigia unui tânăr care şi-a ucis tatăl, fiind drogat. M-a întrebat lumea ce face Biserica şi am zis Biserica oferă alternativă. Voi sunteţi alternativa şi sper să rămâneţi aşa, cuminţi. Este suficient guma de mestecat şi ţigara aia de nu ştii ce e, ciorap care e fiert sau … Este suficient! Nu vă avântaţi către zone care vă fac să vă pierdeţi tinereţea şi libertatea, pentru că până la urmă orice patimă ne înlănţuieşte”, a afirmat preotul Constantin Necula.

Părintele Necula a declarat că l-a cunoscut destul de bine pe sibianul care a fost omorât de fiul său.

„Suntem oraşul peste care s-a şters acum toată grandoarea noastră de cultură. Un tânăr drogat şi-a ucis tatăl, un om de mare calitate şi un pomicultor ale cărui mere mi-au bucurat multă vreme din viaţă. Cum am ajuns atât de jos?”, a spus preotul Constantin Necula.

Acesta a mai precizat că de la aflarea acestei crime, se roagă atât pentru tatăl omorât, dar şi pentru fiul criminal.

„Eu de două zile mă rog constant şi pentru cel care a murit şi pentru copilul acela. Nici unul, nici altul nu sunt în afara Bisericii”, a explicat Constantin Necula.

Sute de tineri din Sibiu au fost prezenţi marţi seara, la conferinţa „Tinereţe şi Viaţă întru Hristos”, susţinută de preotul Constantin Necula. Aula de la Medicină s-a dovedit neîncăpătoare, aşa că mulţi tineri au stat chiar şi pe scenă, pentru a-l asculta pe preotul Necula.

Citeşte şi:

Viața zbuciumată a sibianului care și-a omorât tatăl. Droguri, internări forțate la psihiatrie și certuri cu părinții

Ultima oră

Comentariul meu