tânărul care și-a omorât tatăl, internat cu forța în trecut la psihiatrie în sibiu. andrei avea episoade maniacale și era violent

Noi detalii ies la iveală în cazul tânărului din Sibiu care și-a omorât tatăl. Se pare că acesta fusese internat cu forța la Spitalul de Psihiatrie, fiindcă avusese „episoade maniacale”, se droga, era agresiv, nu dormea și nu se hrănea suficient. 

Citește și: Andrei este sibianul care și-a omorât tatăl. Nicolae Neamțiu a fost șeful Direcției Agricole Sibiu

Fostul șef al Direcției Agricole Sibiu, Nicolae Neamțiu, a fost omorât, în noaptea de 22 spre 23 octombrie, în vila lui din municipiul Sibiu. Cel care i-a luat viața este fiul lui cel mare, Andrei, în vârstă de 25 de ani. Procurorii au stabilit că tânărul era drogat în momentul în care a comis crima. Nu se înțelegea prea bine cu tatăl său și, pe fondul acestei relații tensionate, dar și din cauza unui istoric cu tulburări psihice, el și-a pierdut cumpătul și a început să-l lovească. „O persoană de sex masculin în vârstă de 25 de ani din municipiul Sibiu, aflată sub influența drogurilor, cu istoric de tulburări psihice și pe fondul unor relații tensionate cu tatăl său, a exercitat acte de violență asupra acestuia, în timp ce se aflau în locuința comună situată în Municipiul Sibiu, producându-i leziuni care i-au determinat moartea”, a explicat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

tânărul care și-a omorât tatăl, internat cu forța în trecut la psihiatrie în sibiu. andrei avea episoade maniacale și era violent
Locuința în care a avut loc crima

Proaspăt ieșit de la Psihiatrie. Fusese internat cu forța 

Cu zece zile înainte de crimă, Andrei era externat de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Polițiștii au găsit ulterior, în vila familiei de pe strada Goethe, un bilet de ieșire care atesta acest lucru. 

Nu a fost prima dată când băiatul a ajuns la spital. Familia a decis, în urmă cu doi ani, să îl interneze cu forța, din cauza tulburărilor psihice pe care le avea, cauzate în special de drogurile pe care le consuma. Un medic a stabilit atunci că tânărul a avut un „episod maniacal cu elemente psihice, intoxicat cu marijuana”, notează stirileprotv.ro. La acea vreme, comisia care a efectuat analiza a stabilit că fiul fostului director al Direcției Agricole era agresiv, atât fizic, cât și verbal, avea tulburări de comportament, nu dormea și nu se hrănea suficient. 

Citește și: Noi detalii despre crima care a zguduit Sibiul. Andrei era drogat când și-a omorât tatăl

Și de această dată a fost internat tot împotriva voinței lui, se arată într-o hotărâre pronunțată de Judecătoria Sibiu. Anchetatorii urmează să stabilească acum condițiile în care a fost externat, iar tânărul să fie supus unei analize toxicologice pentru a se afla ce substanțe a consumat în noaptea crimei. 

tânărul care și-a omorât tatăl, internat cu forța în trecut la psihiatrie în sibiu. andrei avea episoade maniacale și era violent
Sursa: Facebook/Profil Public

Prietenii fostului director, în stare de șoc

Prietenii fostului director, omorât de propriul fiu, sunt în stare de șoc. Aceștia spun că știau de problemele lui Andrei și că familia a încercat, în repetate rânduri, să-l ajute. „Erau anumite probleme în familie tocmai din cauza băiatului cel mare. Au încercat (n.r.: să îl ajute) prin toate metodele”, a spus Marius Maxim pentru stirileprotv.ro. 

„Suntem toți prietenii și colegii absolut șocați. Era un om special, un suflet cald, săritor, un suflet deschis la problemele colegilor și foarte implicat atunci când era nevoie de el”, l-a descris Ionuț Diaconeasca pe Nicolae Neamțiu. 

Andrei Neamțiu a fost reținut în cursul zilei de luni și a fost dus la audieri, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Nicolae Neamțiu mai avea doi copii, o fată și un băiat, amândoi majori. 

Ultima oră

Comentariul meu