Spitalul de Psihiatrie Sibiu explică de ce a fost externat tânărul care și-a ucis tatăl: „Medicii au constatat ameliorarea stării de sănătate”

Tânărul în vârstă de 25 de ani care și-a ucis tatăl într-un imobil din Sibiu tocmai ce fusese externat de la Spitalul de Psihiatrie. În acest context, reprezentanții instituției explică motivele pentru care el a fost lăsat să plece acasă. Potrivit acestora, medicii au constatat o ameliorare a stării lui de sănătate. 

Andrei, tânărul care și-a ucis tatăl, fost director al Direcției Agricole din Sibiu, fusese internat de două ori, în ultimii ani, la Spitalul de Psihiatrie din oraș. În ambele cazuri, a stat câte o lună sub supravegherea specialiștilor. Ultima oară a ajuns la spital în luna septembrie, în mod voluntar, dar după câteva zile a cerut să fie lăsat să plece. Medicii au considerat că este nevoie să mai rămână pentru a primi tratament, astfel că au făcut o solicitare de internare nevoluntară. 

„Propunerea de internare nevoluntară întocmită de către medicul curant a fost analizată de către comisia de internări nevoluntare (conform art. 61 din legea 487/2002) o comisie special constituită în acest sens,  formată din doi medici psihiatri și un medic de altă specialitate, din cadrul unității. După ce comisia de internări nevoluntare a stabilit faptul că se impune internarea nevoluntară, cererea de confirmare a internării nevoluntare precum și documentele medicale au fost transmise spre confirmare Judecătoriei Sibiu”, spun reprezentanții Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

VEZI ȘI: Viața zbuciumată a sibianului care și-a omorât tatăl. Droguri, internări forțate la psihiatrie și certuri cu părinții

Pe parcursul internării, Andrei Neamțiu a beneficiat de tratament adecvat, dar și de consiliere psihologică, iar după o lună, în 13 octombrie, a fost lăsat să plece acasă, cu acordul judecătorilor. Medicii au stabilit că starea lui de sănătate era mai bună. „Pacientul a fost examinat de către medicul curant și evaluat psihologic de către psihologul clinician al secției, iar aceștia au constatat ameliorarea stării de sănătate. Ulterior, a fost supus evaluării comisiei de internări nevoluntare formată din alți doi medici psihiatri care au confirmat starea ameliorată și au propus încetarea internării nevoluntare. Încetarea internării nevoluntare a fost confirmată și de către Judecătoria Sibiu prin hotărârea nr. 3846/12.10.2023”, precizează reprezentanții Spitalului de Psihiatrie. 

În momentul în care a fost externat, medicii i-au adresat o serie de recomandări, printre care continuarea tratamentului prescris în ambulatoriu, precum și interzicerea consumului de substanțe psihoactive sau alcool. 

Tânărul a continuat pe drumul cel bun doar câteva zile. La scurt timp, el s-a drogat din nou, iar după 10 zile de la externare, și-a omorât tatăl, aflându-se sun influența substanțelor psihoactive. 

Citește și: Sibianul care și-a ucis tatăl a fost arestat

Ultima oră

Comentariul meu