efectele crimei care a îngrozit sibiul. doi consilieri usr cer înființarea unui centru de dezintoxicare. „e de-a dreptul cutremurător”

Tragedia de la Sibiu, în care Nicolae Neamțiu, fostul director al Direcției Agricole, a fost ucis se de fiul său a stârnit mai multe reacții din partea politicienilor locali.

Doi consilierii USR cer înființarea unu centru de dezintoxicare în județul Sibiu. Consilierul județean, Ruxandra Cibu, consilierul local, Diana Mureșan, au scris despre tragedia care a cutremurat Sibiul și ce măsuri trebuie luate, cât mai rapid.

Diana Mureșan: „Înființarea unui centru de dezintoxicare în județul Sibiu nu mai trebui amânată”

Raportat la crima în care Nicolae Neamțiu, fostul director al Direcției Agricole și-a pierdut viața sub loviturile fiului său, politicienii locali ridică un semnal de alarmă în ceea ce privește ajutorul consumatorilor de droguri. Consilierul local Diana Mureșan susține că este nevoie urgentă de înființarea unui centru de dezintoxicare în județul Sibiu.

„Un tânăr de 25 de ani și-a omorât tatăl în vârstă de 50 de ani în casă la ei. Procurorii au declarat presei sibiene că băiatul se afla sub influența drogurilor și că acesta are probleme cu substanțele interzise. E de-a dreptul cutremurător, astfel de tragedii trebuie prevenite.

Pe lângă campanii de prevenție trebuie să acordăm ajutor tinerilor care sunt deja consumatori de droguri și care au nevoie de ajutorul unor profesioniști, de terapie îndelungată și sprijin continuu pentru a scăpa din ghearele dependenței. Familiile sunt adesea depășite de situația în care se află copiii, fiind nevoie de terapii specifice. Internarea lor în caz de supradoză sau pentru o perioadă scurtă la Psihiatrie este doar o tratare a simptomele, nu și a cauzei. Înființarea unui centru de dezintoxicare în județul Sibiu nu mai trebui amânată”, spune consilierul local.

Ruxandra Cibiu: „Avem nevoie URGENTĂ de centre specializate”

Consilierul județean, Ruxandra Cibu susține că moartea fostului director al Direcției Agricole este „amplificată de eșecul unui sistem ce ar fi trebuit să protejeze atât victimele, cât și pe cei vulnerabili în fața dependenței de substanțe psihoactive”.

„Este esențial să recunoaștem că dependența de droguri este o boală și că aceia care suferă de ea merită acces la tratament, sprijin și compasiune, nu stigmatizare sau neglijență. Aceasta necesită o schimbare radicală a modului în care problema este abordată, trecând de la ostracizarea consumatorilor de droguri la tratarea lor și oferirea unui sprijin real în calea recuperării. Avem nevoie URGENTĂ de centre specializate unde să poată fi asigurată o recuperare de lungă durată.
Pentru a evita repetarea unor astfel de tragedii, este imperativ ca legislația să fie revizuită și consolidată, punând un accent mai mare pe prevenție și tratament”, scrie Ruxandra Cibu, într-o postare pe facebook.

Citește și: Noi detalii despre crima care a zguduit Sibiul. Andrei era drogat când și-a omorât tatăl

 

 

Ultima oră

Comentariul meu