cel mai titrat antrenor din baschetul sibian împlinește 71 de ani. mircea vulc: ”csu poate lua o medalie și mai strălucitoare decât sezonul trecut”

Fostul mare antrenor sibian, Mircea Vulc a împlinit marți 71 de ani și așteaptă cadou de la CSU un succes în jocul de miercuri, din FIBA Europe Cup, cu Bilbao.

Cu Mircea Vulc la timonă, CSU Sibiu a cucerit două titluri naționale în 1995 și 1999, singurele din istoria clubului. Și-a dedicat 44 de ani din viață clubului, ca jucător, antrenor și apoi director tehnic.  Cu un fler și un stil aparte, profesional a fost acea mână de fier profesionistă, care s-a dedicat cu totul țelului său, baschetul.

Retras de opt ani de la CSU, Mircea Vulc vede actuala echipă ca fiind mai puternică decât cea din sezonul trecut și speră ca echipa să aibă un parcurs cât mai bun în Liga Națională.  ”În FIBA Europe Cup este foarte greu, dacă nu i-au bătut nici pe scoțieni, e greu să meargă mai departe. Cred că trebuia început mai devreme, am senzația că  lipsesc un pic relațiile de joc. Dar, mergem înainte în campionat, unde sper să câștigăm din nou o medalie” a declarat fostul mare antrenor pentru Ora de Sibiu.

Legendarul antrenor al Sibiului spune că U Cluj este mare favorită în Liga Națională, însă nu exclude surprizele. ”Față de anul trecut, când abia am intrat în play-off, anul acesta avem echipă mai bună, sunt jucători buni, antrenor bun. De ce nu, poate vine o medalie și mai strălucitoare decât sezonul trecut, finalul este important. Eu tot am sperat să mai iau un titlu când eram la echipă, dar, de ce nu, CSU poate din nou fi prima. Clujul este la ora asta mult peste toate celelalte echipe financiar și atunci normal, pot să ia tot ce vor, dar în sport se mai întâmplă și surprize” a spus Vulc.

În prezent, Mircea Vulc mai este membru de onoare al Federației Române de Baschet.

cel mai titrat antrenor din baschetul sibian împlinește 71 de ani. mircea vulc: ”csu poate lua o medalie și mai strălucitoare decât sezonul trecut”

 

Ultima oră

Comentariul meu