artistul stradal interzis în centrul sibiului, renunță la „lupta” cu primăria sibiu. „voi aștepta, în alte orașe, o schimbare”
Sursa foto: Facebook/ Toni Varuti

Toni Varuti, artistul stradal din Sibiu renunță la „bătălia” cu Primăria Sibiu. Pentru a doua oară a fost refuzat de conducerea Municipalității după a cerut permisiunea să presteze momentul artistic în centrul Sibiului.

Inițiativa artistului stradal de a aduce zâmbete pe chipurile copiilor din Sibiu a fost stopată de Primăria Sibiu care a decis ca mimul să își desfășoare activitate pe Bulevardul Mihai Viteazu, ci nu pe Pietonala Nicolae Bălcescu, așa cum solicitase artistul în prima cerere.

Toni Varuti și-a încercat norocul și a doua oară, printr-o cerere prin care a solicitat municipalității autorizație pentru a-și desfășura activitatea în Piața Mică, Nr. 6, în perioada 3 – 12 noiembrie. Răspunsul primăriei a fost același ca cel pe care l-a oferit după prima cerere a artistului. Mimul a fost trimis tot pe Bulevardul Mihai Viteazu.

Artistul stradal se simte dezamăgit și spune că a venit momentul să renunțe. „Pentru mine e suficient. Voi aștepta, în alte orașe, o schimbare. Da, mă așteptam ca de data asta răspunsul să fie diferit. Și apoi mă așteptam să am probleme pe stradă cu „strângerea de fonduri”, dar ei mi au răspuns, din nou, la o întrebare pe care nu le am pus-o”, spune Toni Varuti.

Reamintim că în luna octombrie printr-o hotărâre a Primăriei Sibiu i s-a impus artistului să nu mai facă spectacol în centrul orașului, pe Pietonala Nicolae Bălcescu – Piața Mare, ci în zona rezidențială, departe de centrul istoric frecventat de sibieni și, mai ales, de turiști. Această decizie a administrației locale nu doar că l-a descurajat pe artist ci l-a făcut să se simtă umilit prin motivele invocate de conducere. (DETALII AICI)

Primăria a explicat la momentul respectiv de s-a luat această decizie, principalul motiv fiind dorința de a distribui evenimente în toate zonele Sibiului, nu doar în centru.

Citește și: Primăria explică de ce l-a interzis pe artistul stradal Toni Varuti în centrul Sibiului. „Se dorește o degrevare a zonei istorice”

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu