noi detalii despre crima care a zguduit sibiul. andrei era drogat când și-a omorât tatăl
Sursa: Facebook/Profil Public

Tânărul în vârstă de 25 de ani, care și-a omorât tatăl în imobilul în care locuiau, în zona parcului Sub Arini din municipiul Sibiu, a fost reținut. El urmează să fie audiat de procurori.  

Noi detalii ies la iveală în cazul crimei ce a avut loc în noaptea de 22 spre 23 octombrie în municipiul Sibiu. Fostul șef al Direcției Agricole Sibiu a fost omorât de către fiul său.

Citește și: Andrei este sibianul care și-a omorât tatăl. Nicolae Neamțiu a fost șeful Direcției Agricole Sibiu

Potrivit procurorilor, Andrei, băiatul cel mare al lui Nicolae Neamțiu, era drogat în momentul în care a comis crima. Nu se înțelegea prea bine cu tatăl său și, pe fondul acestei relații tensionate, dar și din cauza unui istoric cu tulburări psihice, el și-a pierdut cumpătul și a început să îl lovească. „În fapt s-a reținut că, în noaptea de 22/23.10.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 25 de ani din municipiul Sibiu, aflată sub influența drogurilor, cu istoric de tulburări psihice și pe fondul unor relații tensionate cu tatăl său, a exercitat acte de violență asupra acestuia, în timp ce se aflau în locuința comună situată în Municipiul Sibiu, producându-i leziuni care i-au determinat moartea”, a explicat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, în calitate de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

noi detalii despre crima care a zguduit sibiul. andrei era drogat când și-a omorât tatăl
Locuința în care a avut loc crima

Reținut și dus la audieri

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de omor. S-a dispus, de asemenea, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii infracţiunii de omor, faptă prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod Penal raportat la art. 199 alin. (1) Cod Penal.

De asemenea, prin ordonanţa din data de 23.10.2023 a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului, urmând ca acesta să fie prezentat în cursul zilei procurorului pentru audiere, context în care se va aprecia cu privire la măsurile preventive ce vor fi dispuse în cauză.

noi detalii despre crima care a zguduit sibiul. andrei era drogat când și-a omorât tatăl
Sursa: Facebook/Profil Public

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic.

Precizăm că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu