gușterland, noul parc de distracții din sibiu, se scumpește. va costa 58 de milioane de lei

Dacă anul trecut în luna noiembrie, investiția parcului de pe Dealul Gușteriței se ridică la 46 de milioane de lei, aproape un an mai târziu investiția s-a majorat ajungând la valoarea de 58 de milioane de lei. Proiectul privind majorarea indicatorilor tehnico-economici va fi votat la ședință de Consiliu Local de la sfârșitul lunii octombrie.

Din cauza scumpirilor care au avut loc în domeniul construcțiilor, din ultima perioadă, investiția parcului de distracții din Gușterița a cunoscut și ea o creștere semnificativă de aproape 10%, fără TVA. Majorarea prețurilor la materialele de construcție, valoarea manoperei și creșterea cursului valutar sunt principalele cauze ale modificării valorii investiției.

„Analizând evoluţia macroeconomică din domeniul construcţiilor la nivel naţional și internaţional (având în vedere că peste 80% din investiţie prevede dotări ce sunt supuse reglementărilor de import) propunem majorarea cheltuielilor din devizul general cu 8%, pentru a putea demara procedurile legale în vederea semnării contractului de proiectare şi execuţie a lucrării”, se arată în raportul de specialitate.

gușterland, noul parc de distracții din sibiu, se scumpește. va costa 58 de milioane de lei

Centrul de agrement, numit Gușterland, după cum au decis sibienii, va fi creat pe un teren în suprafață de aproximativ 300.000 mp, pe versantul nordic al Dealului Gușteriței, la doar 4 kilometri de centrul orașului.

Parcul va dispune de numeroase opțiuni în ceea ce privește petrecerea timpului liber:

  • Traseu pentru biciclete amenajat pe dealuri în lungime de 3 km; pe termen lung se vor crea trasee cicloturistice, conectate la rețeaua de trasee de ecoturism Colinele Transilvaniei, care conectează Sibiul, Sighișoara și Brașovul.
  • Instalație de sanie/bob de vară cu o lungime de 680 m pe urcare și 960 m pe coborâre
  • Pȃrtie de schi și tubing pe suprafață sintetică
  • Două tiroliene în lungime de aproximativ 300 m
  • Zonă de 4.000 mp cu spații de joacă adaptate pe vârste, care va include și un turn de aventură
  • Traseu pietonal de tip potecă în lungime de peste 700 m
  • Zonă de popas turistic în suprafață de 1.600 m
  • Terasă panoramică cu bănci și spații de relaxare, ce va fi amenajată în zona monumentului de pe Dealul Gușteriței
  • Un pavilion multifuncțional cu parter și etaj în care se vor amenaja și spații de alimentație publică

gușterland, noul parc de distracții din sibiu, se scumpește. va costa 58 de milioane de lei gușterland, noul parc de distracții din sibiu, se scumpește. va costa 58 de milioane de lei

De asemenea, proiectul cuprinde și o parcare cu 300 de locuri, la baza dealului și va include 5 stații de încărcare vehicule electrice sau hibrid.

Citește și: FOTO: Cum va arăta centrul de agrement de pe Dealul Gușteriței – Investiția se ridică la 46 milioane lei

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu