update comandantul corpului nato de la sibiu: "sibienii trebuie să se simtă mai siguri" (video)

Comandantul Corpului Multinaţional de Sud-Est inaugurat luni la Sibiu, generalul-maior Dragoş Dumitru Iacob îi asigură pe sibieni că de azi înainte, Sibiul va fi un oraş mai sigur şi ei trebuie să se simtă bine păziţi de militarii din cele 17 ţări aliate ale NATO.

„Eu cred că sibienii trebuie să se simtă mai siguri și nu doar sibienii să se simtă mai siguri, eu cred că toți românii și bulgarii ar trebui să simtă mai siguri având această structură de comandă control, care de astăzi are ca responsabilitate asigurarea descurajării și, la nevoie, apărarea României și Bulgariei”, a spus generalul-maior Dragoş Dumitru Iacob.

Potrivit comandantului NATO de la Sibiu, rolul acestei structuri mulltinaţionale este de a apăra terestru, în caz de război, România şi Bulgaria.

„Suntem proiectaţi să conducem operaţia terestră pe teritoriul României şi al Bulgariei, conducând până la 5 divizii aliate aparţinând structurii de forţe a NATO”, a explicat Iacob.

Potrivit generalului-maior Dragoş Dumitru Iacob, cei de la NATO din Sibiu vor fi mult mai prezenţi în viaţa municipiului.

„O să ne vedeți mai prezenți în viața Sibiului. Până acuma am fost mai mult concentrați să reușim să atingem această această capabilitate operațională și să am fost concentrați mai mult pe partea de instrucție şi nu ne-ați văzut în spațiul public sibian. De acum înainte cred că o să ne vedeți mai des,”, a anunţat comandantul Corpului NATO de la Sibiu.

Cei de la NATO au spus că luni a fost prima oară când au intrat în clădirea amenajată special pentru ei, pe bulevardul Calea Dumbrăvii. În timpul discursurilor oficiale, s-a activat din greşeală alarma în caz de incendiu.

„E prima oară când intrăm în această infrastructură. Suntem încă în proces de luare în primire a anumitor spații și cred că ăsta este unul din motivele pentru care instalația aia astăzi a pornit, pentru că încă nu am reușit să o luăm toată în primire”, a explicat generalul-maior Dragoş Dumitru Iacob.

Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a preluat comanda Corpului Multinaţional de Sud-Est la 1 martie 2022.

Corpul Multinaţional de Sud-Est (MNC-SE) face parte din structura de forţe a NATO (NATO Force Structure) şi are misiunea de a contribui la descurajarea oricăror intenţii ostile la adresa NATO şi de a asigura comanda şi controlul operaţiilor terestre ale NATO, la nivel corp de armată, în orice situaţie, la criză sau război, pe teritoriile Bulgariei şi României.

Corpul Multinaţional de Sud-Est din Sibiu înseamnă şi investiţii de 350 de miloane de euro.

Ultima oră

Comentariul meu