autostrada sibiu-pitești: lucrări avansate la tronsonul cinci. se va asfalta în curând (video)
foto Captură video ADonde Next

Lucrările la tronsonul cinci (Curtea de Argeș-Pitești) al Autostrăzii Sibiu-Pitești, care au început în septembrie 2021, avansează rapid. Tronsonul are o lungime de 30,35 kilometri și este împărțit în două loturi, fiecare de câte 15,175 kilometri.

În prezent, lucrările sunt în curs de desfășurare pe ambele loturi. Pe lotul 1, care se află în județul Argeș, se lucrează la construcția a două poduri, a unui viaduct și a a două noduri rutiere. Pe lotul 2, care se află în județul Vâlcea, se lucrează la construcția a unui pod și a unui viaduct.

„Antreprenorul are obligația conform prevederilor din contractul semnat în 2020 să termine tronsonul 5 la data de 31 august 2025”, au declarat reprezentanți din cadrul CNAIR, scrie ziarul Adevarul.

Tronsonul 5 Curtea de Argeş – Piteşti va include, printre altele, trei noduri rutiere, un viaduct, şase pasaje şi 12 poduri, plus două centre de coordonare şi întreţinere a drumurilor (la Bascov şi Curtea de Argeş). Valoarea contractului se ridică la 1,7 miliarde de lei fără TVA, sumă asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Traseul tronsonului 5 începe la ieșirea din orașul Curtea de Argeș și continuă paralel cu râul Argeș, pe teritoriul comunelor Băiculești, Merișani, Mălureni, Budeasa, Bascov, până la actuala centură a municipiului Pitești.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu