aproape 450 de mașini parcate neregulamentar ridicate ultimele trei luni la sibiu. peste 580 de șoferi, amendați pentru că au parcat pe trotuar
foto: arhivă

Poliția Locală Sibiu a dat sute de amenzi șoferilor care nu au respectat semnificația indicatorului „Oprire interzisă” sau care au parcat neregulamentar. Cele mai multe sancțiuni au fost date șoferilor au fost date șoferilor care au staționat în zone în care oprirea nu era permisă.

Din luna iulie până la sfârșitul lunii septembrie, Poliția Locală din Sibiu a aplicat peste 2700 de sancțiuni contravenţionale în sumă de peste 846.000 lei și  4.975 puncte de penalizare.  Dintre acestea 776 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei indicatorului „Oprirea interzisă”.

Alte peste 580 de sancţiuni au fost aplicate pentru parcări neregulamentare pe trotuar, 256
de sancţiuni pentru oprirea sau staţionarea neregulamentară la mai puţin de 25 de metri de
intersecție și 233 sancţiuni pentru oprirea sau staționarea pe trecerile de pietoni sau la mai
puţin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni. De asemenea, 48 de șoferi au fost sancționați pentru oprirea sau staţionarea autovehiculelor în staţia de autobuz, 42 pentru că au parcat mașinile pe piste de biciclete.

Peste 30 de șoferi au fost sancționați cu amenzi în valoare de 54.000 lei pentru parcare neregulamentară pe locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap, în 1o cazuri mașinile fiind ridicate de Poliția Locală.

În aproximativ 440 de cazuri mașinile au fost ridicate şi transportate la locul de depozitare, în 18 cazuri autoturismul a fost restituit la faţa locului, șoferul fiind de acord cu plata taxei de ridicare, în 103 cazuri utilizatorul vehiculului s-a prezentat până la momentul ridicării mașinii. În peste 1oo situații, mașinile au fost mutate pentru a permite executarea unor lucrări de utilitate publică, iar în alte 19 cazuri au fost ridicate autovehicule abandonate pe
domeniul public.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu