voluntarii smurd sibiu organizează zilele medicinei de urgență. cursuri de prim ajutor și exerciții de descarcerare
Sursa: Facebook/ Voluntarii SMURD Sibiu

Voluntarii SMURD organizează, în luna noiembrie, conferința ZMUS – Zilele Medicinei de Urgență Sibiene, dedicată să aducă în atenția sibienilor importanța cunoașterii modului corect de acordare a primului ajutor, dar și actualizarea informațiilor pentru personalul medical. 

Conferința ZMUS se va desfășura în perioada 10-12 noiembrie și 17-19 noiembrie, fiind dedicată atât personalului medical, studenților la medicină, dar și persoanelor non-medicale. „Este a XIX-a ediție în care ZMUS își propune să aducă în atenția sibienilor importanța cunoștințelor în ceea ce privește acordarea primului ajutor, cât și actualizarea informațiilor pentru personalul medical, indiferent de specializare”, transmit voluntarii Smurd.

Conferința va cuprinde sesiuni de lucrări teoretice în care vor fi prezentate noțiuni de prim ajutor de bază, noțiuni de prim ajutor avansat, stopul cardio-respirator, urgențe cardiologice, urgențe neurologice, urgențe particulare, urgențe toxicologice, dar și sesiuni de lucrări practice desfășurate la ISU Sibiu, care o să cuprindă exerciții de descarcerare și prezentarea manevrelor practice de prim ajutor de bază. La conferință vor participa lectori din Sibiu, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

În acest an, ZMUS vine în sprijinul studenților dornici să se implice în activități academice, astfel că, în cadrul conferinței, studenții vor putea susține lucrări științifice cu tematica Medicinei de Urgență. 

Programul conferinței și metoda de înscriere sunt afișate pe pagina de Facebook Voluntarii Smurd Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu